Een tijdje geleden heb ik geluncht bij Crème, coffee and pastry in Den Bosch. Daar hadden ze een heerlijke bagel met een avocado- eiersalade en crispy bacon. Ik wilde dit broodje heel graag thuis proberen na te maken. Nou was ik vergeten om bacon te kopen, anders had ik die er zéker op gedaan (LOVEEE bacon), maar goed, ik moest het dus zonder doen. Zelfs dan is dit maaltje nog super lekker.
Wat heb je nodig voor 1- 2 personen?
– 1 of 2 bagels
– 1 rijpe avocado
– 1 hardgekookt ei
– een snufje zout
– 1/2 tl cayennepeper
– het liefst dus ook die krokant gebakken bacon, maar goed.. die foto laat ik nog wel een andere keer zien.
– het sap van 1/2 citroen
– de zest van 1 citroen
Snijd het gekookte ei in hele kleine blokjes. Prak de avocado en roer het ei, zout, de peper, de zest en het sap door de avocado tot een mooi, groen prutje. Verwarm de bagel even in de oven en snijd hem open. Besmeer de bagel met de avocado- eiersalade en leg er eventueel nog twee plakjes krokant gebakken bacon op. En klaar.
Ook heel ideaal als Paasbrunch gerecht. En op zondagochtend. En op zaterdag. Eigenlijk altijd wel!
Liefs,
#Kuukskes