Nu de herfst toch wel echt heel duidelijk aanwezig is, eet ik het liefste warm tussen de middag. Vaak maak ik dan een flinke pan soep, waar ik de hele week van kan eten. Ideaal. En dit keer heb een linzensoep met kikkererwten gemaakt. Niet zomaar een linzensoep, maar een super gevulde. Ik ben sowieso gek op groente, dus zo’n soep kan ik extra waarderen. En het ideale van soep is, dat je er zelf niet veel voor hoeft te doen. En ik hou van luie recepten, haha!!
Linzensoep met boerenkool en kikkererwten
Ingredients
- olijfolie
- 1 grote ui in halve ringen
- 3 tenen knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 1 el komijnpoeder
- 1 el oregano
- zout en peper naar smaak
- 1 blik linzen uitgelekt
- 1 blik kikkererwten uitgelekt
- 1 liter water
- 250 g boerenkool blokjes uit de diepvries
- 2 limoenen
- 1 verse rode peper
- brood om te serveren
Instructions
-
Zet een soeppan op het vuur en verhit er wat olie in. Snijd de ui in halve ringen en voeg deze met de knoflook en tomatenpuree toe. Bak het mengsel even aan. Voeg nu de paprikapoeder, komijn, oregano en het zout en peper toe. Bak dit 2 minuten mee
-
Voeg na twee minuten de (uitgelekte) kikkererwten, de linzen en het water toe. Breng het geheel aan de kook. Als het water kookt, voeg je de boerenkoolblokjes toe. Zet de deksel op de pan en laat de soep ongeveer 10 minuten, zacht doorkoken.
-
Roer de soep goed door elkaar en breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Pers de sap van 1 limoen uit en roer deze door de soep.
-
Serveer de soep met partjes limoen en een stuk brood.
Deze soepen zijn ook heel lekker!