Nog een paar nachtjes slapen en dan neem ik lekker de trein naar mijn lievelingsstad: Oeteldonk. Al weken worden de voorbereidingen getroffen voor het (vind ik dan) mooiste feest van het jaar. En ja, voor veel mensen aan de “verkeerde” kant van de rivieren is het soms nog steeds een raadsel hoe carnaval gevierd moet worden. Zeker in Oeteldonk.
Nou, met een mooie rôôd-wit-gele das en het respect voor kikkers en de kleur blauw kom je een heel eind. Toch is het ook wel handig om te weten dat wij ons niet verkleden, en we het eigenlijk ook best zonde vinden om ons daarin te verantwoorden terwijl we veel belangrijkere dingen te doen hebben zoals met al onze vrienden en geliefden te dansen op de liedjes van het kwèkfestijn met een glèske bier of Apfelkorn-water (mijn favoriet).
Om deze dansjes en drankjes goed te kunnen verwerken, en om dit ook 3 daoge (oké, ik begin al íets eerder) vol te houden, moet er gegeten worden. Daarom heb ik hier een aantal heerlijke recepten waarmee je de carnaval zeker doorkomt. Deze recepten zijn overigens ook de rest van het jaar prima te eten, maar met deze dagen zijn ze extra lekker!
Tot slot is het altijd gezellig om praatje te maken met nieuwe mensen, en zeker op dagen als deze. Vergeet dan alleen niet om “hoi” of “lieve oeteldonker” te zeggen, want “alaaf” verstaan wij niet.
Ik hoop jullie allemaal tegen te komen voor een gezellig dansje of drankje! Als je me zoekt, je kunt me herkennen aan een rôôd-wit-gele das!
Liefs,
#Kuukskes
Hoihoi! Staat het recept van Snert nog online? Deze vorig jaar gemaakt, die was echt heerlijk!’
Hoi Annabel, bedoelde je toevallig deze: https://www.kuukskes.nl/goed-gevulde-erwtensoep-ofwel-snert/? En wat leuk om te horen dat je hem zo lekker vond!
Oehh, ja klopt! Die krijg ik alleen niet meer geopend, ik kom dan op de hoofdpagina. Zou je hem misschien naar mij kunnen mailen?😁
nee