Pizza is eigenlijk één van de lekkerste dingen die er bestaan, vind ik. Ik vind ook eigenlijk alle pizza´s lekker. Met groente, vis, vlees, kaas en vooral nog meer kaas. Helaas zijn pizza´s daardoor alleen niet zo gezond. Eigenlijk heel ongezond. Zeker die vette dingen uit de diepvries. Zelf pizza maken is al een goede optie. Je kunt bijvoorbeeld pizza´s maken met een bloemkool-bodem. Dat is al een stuk gezonder dan een gewone broodbodem. Helaas heb ik doordeweeks niet de tijd om uitgebreid te bakken.
Gelukkig biedt Magioni de uitkomst. Zij maken vezelrijke pizzabodems waarin naast tarwebloem, ook bieten- en bloemkool-vezels verwerkt zitten. Met name de bietenbodems hebben een geweldige kleur. Alleen dat is al een reden om ze een keer te proberen. Ik vind persoonlijk de bloemkool-bodems het lekkerst. Deze bodems zijn het meest geschikt voor een “traditionele” pizza. De bietenbodem heeft echt een lichte bietensmaak. Daar moet je ten eerste van houden, en je moet wat creatiever zijn met het beleg.
Daarom heb ik hier 5 varianten voor je. Twee pizza’s met een bloemkool-bodem en drie met de bietenbodem. Ze zijn sowieso allemaal de moeite waard.
Lekker hè? Weer eens wat anders!
Liefs,
#Kuukskes