Bananenbrood maak ik super graag. Iedere keer probeer ik weer een nieuwe variant te maken om te kijken welke combinaties allemaal lekker zijn, en welke NOG lekkerder. Het fijne aan bananenbrood is dat je er porties van kan maken en ze vervolgens in de diepvries kan gooien. Hierdoor kan ik NOG langer genieten van dit lekkere broodje. Ik gooi ze dan na het ontdooien altijd nog even in de oven, want warm vind ik het bananenbrood toch wel het lekkerst.

Er zullen wellicht nog wel meer recepten komen van andere varianten bananenbrood, maar dit lekkertje met pecannoten en kokos is gewoon heel lekker voor de momenten waarop je net iets meer nodig hebt om de zin in suiker te stillen. Zeker met een drukke week voor de boeg, is dit broodje een topper als ontbijt, of als snack!

Wat heb je nodig voor het brood?
– 4 rijpe bananen
– 150 gram amandelmeel (ik heb zelf amandelen gemalen in de keukenmachine, dat is een stuk goedkoper)
– 3 eieren
– een snufje zout
– 50 gr. kokosschaafsel
– 1 tl kaneel
– 1 el cacaopoeder
– handje pecannoten
– 3 tl bakpoeder

Verwarm de oven voor op 170 graden. Pureer drie bananen in de keukenmachine tot een papje. Klop in een kom de eieren los met het zout en voeg de andere ingrediënten toe. Maak er een mooi glad mengsel van en giet het beslag dan in een cakevorm. Snijd de vierde banaan in plakjes en verdeel die over het beslag.
Zet de vorm in de oven en laat het brood 45 garen tot hij mooi goudbruin is.

Ik heb er lekker een laagje pure chocoladepasta erop gedaan, maar eigenlijk is een laagje boter al genoeg. Als snack is het brood eigenlijk al lekker van zichzelf, maar ga vooral lekker experimenteren en afwisselen van smaakmakers!!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author