Hier heb ik weer een super lekkere tip om fruit op de barbecue te gooien. Ik kwam het idee tegen op Pinterest via de Libelle. Die hadden dit recept online gezet. Via deze link ga je naar het originele recept. Ik ga echter voor de luie versie. En je hebt er, in mijn geval maar 3 ingrediënten voor nodig. Dus dat is ideaal! En het is echt een super lekker bijgerechtje. Heerlijk zoet door de honing, maar tegelijkertijd ook wat pit, door de kruidige rozemarijn.
BARBECUE TIP: gegrilde abrikozen met rozemarijn
calorieën (per portie): 167
vet (g): 0
koolhydraten (g): 42,9
eiwit (g): 1,6
Ingredients
- 4 abrikozen vers
- 4 takjes verse rozemarijn
- 1 el honing
Instructions
-
Snijd de abrikozen doormidden en haal de pit eruit. Rijg per takje rozemarijn, twee abrikozen helften vast. Verdeel de honing over de takjes en leg de "spiesjes" in de verhitte grillpan. Als je ze op de barbecue legt, zou ik ze in een aluminium bakje grillen. Anders vallen ze er waarschijnlijk doorheen. Draai de abrikozen halverwege om, zodat ze aan beide kanten een mooi grill kleurtje krijgen. Serveer eventueel met een bolletje ijs (ZO LEKKER)!