Ik ben gek op pesto. Op mijn brood, door de pasta, op de pizza, gewoon overal. Het leuke aan pesto is dat je het niet alleen van basilicum kunt maken, maar van allerlei andere verschillende groene bladgroenten.
Vandaag heb ik een pesto recept van boerenkool. Deze groente is natuurlijk in deze tijd van het jaar volop te verkrijgen, en op deze manier eet je pesto eens op een andere manier dan je normaal gewend bent.
Heerlijk op spelt- of maisbrood met hüttenkäse of bij de gnocchi.
Wat heb je nodig voor een potje pesto?
– 300 gr boerenkool
– 30 gr ongebrande en ongezouten cashewnoten
– 30 gr ongebrande en ongezouten pistachenoten
– 30 gr pijnboompitten
– 2 teentjes knoflook
– 30 gram geraspte gruyère
– een snuf peper en zout
– 8 el olijfolie
Verhit een pan en rooster de cashewnoten, de pistachenoten en de pijnboompitten goudbruin.
Doe daarna alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot het een pesto is. Als je de pesto niet smeuïg genoeg vindt, kun je er altijd nog wat olijfolie aan toe voegen.
Vond je dat gerechtje bovenaan de blogpost er ook zo lekker uitzien? Kook dan 400 gr gnocchi gaar volgens de verpakking en schep er een paar eetlepels van deze pesto doorheen. Top de pasta af met wat geraspte gruyère en klaar.
Liefs,
#Kuukskes
Pestotip: chilikorianderpesto. 2 rode Spaanse pepers, 3 teentjes knoflook, 30 gr walnoten, 30 gr koriander, 30 gr parm kaas liefst vers, 5 el olijfolie, peper zout. Voor over zalm, witvis, pasta, op een toastje, eigenlijk ook voor alles☺
oeeh deze pesto klinkt inderdaad ook erg goed Willy!