Dit super simpele receptje is heel eenvoudig om te maken, de oven doet het meeste werk en het ziet er super lekker en gezellig uit bij je Paasontbijt of -brunch. Ik heb wel eens vaker geprobeerd om ei muffins te maken, maar meestal maak ik ze zonder brood.
Bij mij lukken de ei muffins dan niet altijd en ik vind de vorm ook niet altijd even mooi. Door het brood dat ik dit keer als bodem gebruik, krijgen de muffins ook echt een gebakjes “look”. Ik vind ze kei leuk. En ze zijn super lekker. Ook handig als snack tussendoor, of in je lunchtrommel voor naar school.
PAASTIP: brood- ei muffins
calorieën (per portie): 162
eiwit: 10,1 gram
koolhydraten: 14,9 gram
vezels: 0,5 gram
vetten: 6,1 gram
Ingredients
- 6 sneetjes volkoren brood (of ander brood)
- 4 eieren geklopt
- 50 gram gerookte kipfilet in kleine blokjes
- 30 gram (belegen) kaas (een grote plak) in kleine reepjes of stukjes
- zout en peper
- verse bieslook fijngehakt
- olijfolie of bakingspray
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 180-200 graden (dit hangt af van je oven. De mijne lijkt altijd iets warmer). vet een muffinvorm in met bakingspray of olijfolie. Snijd de korstjes van het brood en doe in ieder vakje van de muffinvorm, een sneetje brood. Ik heb zelf een bakvorm voor 6 muffins, dus dat is perfect.
-
Duw de sneetjes brood goed aan, zodat ze een bakje vormen en het brood ook goed plat is.
-
Verdeel de gerookte kipfilet en de kaas over de 6 muffinvormpjes. Klop het ei met de fijngehakte bieslook en het zout en peper. Verdeel het mengsel over de 6 vormpjes.
-
Bak de toast ei muffins in ca. 15-20 minuten gaar en goudbruin in de oven. Serveer ze warm!!
Voor nog meer lekkere Paasrecepten kijk je even hier…
Heb jij zelf nou nog een super leuke tip? Of een recept dat ik eens moet proberen! Laat dan zeker eens een reactie achter of stuur me een berichtje. Ik vind het altijd leuk om met jou in contact te komen!