Ik eet de laatste tijd weer wat vaker brood tussen de middag. Ik ben er eigenlijk nog steeds geen fan van, maar op mijn werk heb ik maar kort pauze. En dan eet een boterham toch gemakkelijker dan een salade of soepje. En om van mijn boterhammen toch een feestje te maken, ben ik de laatste tijd steeds meer bezig om lekkere smeersels en salades te maken voor op brood. En deze spread heb ik al een tijdje geleden gemaakt, maar ik had nog helemaal geen tijd gehad om hem uit te werken en online te zetten. Maar hier is hij dan. Een spread met gerookte zalm, roomkaas en dille. Super lekker!!
Ik heb de inspiratie voor die recept van de website: “uit Paulines keuken”. Ik kwam dit recept tegen en besloot het ook te maken. Ik heb het recept aangepast naar smaak en dat wat ik toevallig al in huis had. Maar voor het originele recept klik je hier.
Stokbroodje gerookte zalm- en roomkaas spread
Ingredients
- 75 g roomkaas
- 75 g Griekse yoghurt
- 150 g gerookte zalm
- 1/2 citroen de zest
- verse bieslook een paar takjes
- verse dille een paar takjes
- peper en zout naar smaak
- 4 (afbak) broodjes
Instructions
-
Meng de yoghurt met de roomkaas. Snijd de zalm in kleine stukjes en hak de kruiden fijn. Bewaar een paar takjes dille, voor de garnering. Rasp de halve citroen. Voeg de gele zest, de zalm en de fijngehakte kruiden toe aan het yoghurt- roomkaas mengsel.
-
Breng de spread op smaak met zout en peper. Je moet zelf even proeven wat het recept nodig heeft. Bak de broodjes af zoals op de verpakking staat beschreven. Laat ze afkoelen en snijd ze open.
-
Besmeer de broodjes royaal met de gerookte zalm- roomkaas spread en garneer met wat blaadjes dille. Je kunt de spread ca. twee dagen bewaren in de koelkast nadat je het heb gemaakt, in een afgesloten bakje.