Deze lekkere brownies zijn een stukje gezonder dan de heerlijke chocoladecakejes die je normaal kent en ze zijn ook nog eens super lekker. Je kunt zo ook nog glutenvrij maken door het speltbloem te vervangen door boekweitmeel, maar dat had ik niet in huis. Je moet wel een beetje van pompoen houden omdat je de smaak er wel in herkent, maar de structuur is wel echt hetzelfde als een gewone brownie. Daarbij vond ik het gewoon leuk om eens een keer een vegan product te maken, want dat doe ik niet zo vaak.
Wat heb je nodig voor 9 stuks?
– 1 flespompoen
– 100 gr palmbloesemsuiker
– 150 gr boekweit- of speltmeel
– 2 tl honing (optioneel)
– 50 gr (rauwe) cacaopoeder
– 1 tl bakpoeder
– 2 tl kaneelpoeder
– aardbeien voor de garnering
– boter om in te vetten
Snijd de pompoen in blokjes. Je kunt de schil er gewoon aan laten zitten, maar zorg ervoor dat je de draadjes en pitten hebt weggesneden. Kook de pompoenblokjes ongeveer 20 minuten tot ze zacht en gaar zijn. Giet de pompoen af en spoel hem af met koud water, zodat de pompoen iets afkoelt.
Verhit de oven voor op 180 graden.
Doe ondertussen de andere ingrediënten in de keukenmachine en mix alles even goed door elkaar. Voeg langzaam de blokjes pompoen toe aan het mengsel en zorg dat je een mooi glad beslag krijgt.
schep het beslag in een ingevette bakvorm en bak de brownie in ongeveer 40 minuten gaar. je kunt voor de zekerheid op het einde even een satéprikker in het midden prikken. Komt hij er droog uit, dan is de brownie gaar. Laat de brownie goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Garneer eventueel met wat geraspte chocolade of aardbeien.
Geniet!
Liefs,
#Kuukskes