Bananenbrood is echt een enorme uitkomst. Het is lekker zoet, gezond, het vult goed en je kunt het invriezen. Speciaal voor de feestdagen heb ik een variant die er net iets feestelijker uitziet dan normaal. Dit komt door de bietenpoeder en de poedersuiker. De poedersuiker kan je natuurlijk gewoon weglaten, want die maakt het geheel een stukje minder gezond, maar het ziet er zo gezellig uit.
Wat heb je nodig?
– 3 bananen
– 150 gr amandelmeel
– 1 1/2 theelepel bakpoeder
– 3 eieren
– een snufje zout
– 3 el honing
– een handje gemixte noten (ongezouten)
– 1 tl kaneel
– 1 el rode bietenpoeder
– poedersuiker ( voor de garnering)
– bakingspray of kokosolie om in te vetten
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ingrediënten ( behalve de poedersuiker) in de keukenmachine tot een glad beslag. Vet de cakevorm in en giet het mengsel in de vorm. Bak het bananenbrood in ca. 50 minuten gaar. Laat het brood afkoelen, strooi de poedersuiker over het brood. Snijd het brood in dikke plakken en smullen maar!!
Liefs,
#Kuukskes
Hoi Kelsey
Superleuk om je te volgen en heerlijke recepten! Dit bananenbrood is ook glutenvrij toch? Maar waar koop ik bietenpoeder?
Groeten van Nanja
Hoi Nanja, wat leuk je berichtje. In principe is dit bananenbrood gluten- en suikervrij te maken. De poedersuiker was voor de garnering en als je bakpoeder gebruikt moet je even zorgen dat die glutenvrij is. Dat is bakpoeder namelijk niet altijd. Dus dat is het enige. Het bietenpoeder is gewoon bij de Albert Heijn te koop, maar wellicht ook in natuur- of bakwinkels. Ik heb het mijne in ieder geval gewoon van Albert Heijn. Hij staat dan bij de biologische en superfood artikelen. Groetjes, Kelsey