Deze geroosterde pompoen met geitenkaas en groene kruiden is heerlijk in een gemengde salade of met quinoa. Pompoen kun je op verschillende manieren roosteren, maar deze variant met geitenkaas vind ik wel zo ontzettend lekker! Voor dit gerecht gebruik ik overigens een flespompoen, in tegenstelling tot de pompoen die ik voor de soep heb gebruikt.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
– 1 flespompoen
– olijfolie
– 1 handje verse munt
– 1 handje verse koriander
– 1 teentje knoflook
– peper en zout
– 125 gr zachte geitenkaas
Verwarm de oven voor op 210 graden met, als dat mogelijk is, de grill. Was de pompoen en halveer hem in de lengte. Lepel de pitten eruit en snij beide helften nu in evenredige parten.
Verdeel de parten op een bakplaat met bakpapier, besprenkel ze met olijfolie, zout en peper en rooster ze ca. 20 minuten in het midden van de oven.
Doe de kruiden en de knoflook in een vijzel ( of keukenmachine) en stamp of snijd ze helemaal fijn.
Na 15 minuten grillen verdeel je de zachte geitenkaas over de pompoenparten.
Als de pompoen klaar is verdeel je het kruidenmengsel erover, en klaar!!
De kruidenmix kun je naar eigen smaak aanpassen. Ik vind zelf koriander ontzettend lekker, maar je kunt hem bijvoorbeeld vervangen door peterselie of basilicum. Hangt ook een beetje af van wat je erbij serveert.
Liefs,
#Kuukskes