Deze quiche ziet er niet alleen fantastisch uit met al die mooie kleuren, hij is ook nog eens super gezond. Lekker veel groenten en de bodem is van havermout. Dit recept is voor ca. 4 personen.Hij is overigens ook prima afgekoeld te eten, dus je kunt hem gewoon lekker meenemen naar je werk voor bij de lunch.
Wat heb je nodig voor 1 quiche (ca. 4-5 personen)?
Voor de bodem:
– 200 gr havermout
– 50 gr kokosolie
– 2 eieren
– snuf zout en peper
– 2 tl gedroogde peterselie
– 2 tl gedroogde bieslook
Doe een bakpapier op de bodem van de springvorm. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en kneed de ingrediënten tot een stevige deegbol. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm. Zet de vorm nu in de koelkast en laat de bodem rusten. Je kunt nu ondertussen de vulling maken.
Voor de vulling:
– 400 gr flespompoen (geschild en in blokjes van ca. 1 cm)
– 1 rode ui
– 150 gr gesneden boerenkool
– 3 eieren
– 250 ml slagroom
– 200 gr geraspte gruyère
– een snuf peper en zout
– olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een bakplaat en leg er een vel bakpapier op. Pel de ui en snijd hem vervolgens in partjes. Verdeel de blokjes pompoen en de parten ui over de bakplaat. besprenkel de groenten met een klein beetje olijfolie, zout en peper. Rooster de pompoen ongeveer 15 minuten.
Haal de pompoen uit de oven. Verlaag de temperatuur nu naar 180 graden.
Pak een kom en meng de pompoen, de ui en de boerenkool door elkaar. Verdeel het groentemengsel over de bodem van de taart. Druk alles zo veel mogelijk aan.
Klop de eieren, 3/4 deel van de geraspte kaas en de room tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het eimengsel over de taart en strooi de rest van de kaas er nog overheen.
Bak de quiche in 30 minuten gaar. Aan de bovenkant wordt de quiche mooi goudbruin.
Smakelijk!!
Liefs,
#Kuukskes
Dit zul je ook leuk vinden:
>boerenkooltaart
>broccoli quiche met amandelbodem
>boerenkoolchips