Dit eenvoudige en super lekkere recept voor gnocchi met geroosterde paprikasaus is super lekker om te maken en heel geschikt als er veel mensen komen eten. Super lekker met een frisse, groene salade.
Dit recept voor gnocchi met geroosterde paprikasaus is echt mega lekker. Het gerecht is vegetarisch en heel snel gemaakt. Het gerecht is helemaal af, met een frisse, groene salade.
gnocchi met geroosterde paprikasaus
Total Time 20 minuten
Servings 4
Ingredients
- 1 pak gnocchi
- 1 el olijfolie
- 1 sjalot in ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 4 geroosterde paprika's (uit pot, of zelf geroosterd)
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 el witte wijnazijn
- 1 handje verse basilicum fijngesneden
- 50 g pecorino geraspt
Instructions
-
Kook de gnocchi zoals op de verpakking staat beschreven.
-
Verwarm ondertussen de olijfolie in de pan. Voeg de uienringen en de fijngesneden knoflook toe en fruit deze aan op een laag vuur.
-
Snijd de paprika's in grove stukken en voeg deze, samen met de oregano, het witte wijnazijn en wat zout en peper toe aan de pan. Roer het geheel goed door elkaar.
-
Doe het mengsel in een blender of keukenmachine en vermaal het geheel tot een grof mengsel. Schenk de saus over de uitgelekte gnocchi en roer het geheel om, zodat alle gnocchi met saus is bedekt. Serveer met de pecorino en verse basilicum
Wil je nog meer gerechten met gnocchi? Kijk dan eens hier:
- gnocchi met boerenkoolpesto
- Gnocchi met chorizo en cannellini bonen
- Gnocchi met paddenstoelen en Brunehaut Witbier