Dit is alweer de laatste challenge die ik mag doen voor Princes vis. En omdat het de laatste keer is heb ik een kei leuke challenge voor jullie (waar je wel écht even voor aan de bak moet) en waarbij je een kei leuke prijs kunt winnen. Wat kun je winnen dan? Nou, wadlopen! Ik zei het toch.. het is écht leuk! Maar wat moet je daar dan voor doen? Koken met vis uit blik. Bijvoorbeeld deze gnocchi met tonijn, tomaat, en Taggiasche olijven!
Challenge van de maand: #askafriend
De challenge van deze maand is #askafriend. Het idee is dat je iemand vraagt om een leuk recept voor je uit te kiezen (met vis uit blik natuurlijk) en dit recept na te maken. Jullie maken dan samen kans op de win-actie. Ik zou deze prijs ook graag zelf winnen, dus mocht iemand denken.. Hé Kel, ik maak een recept van jou en wij doen die challenge samen, dan mag dat! Maar het leukste is natuurlijk als je iemand kiest met wie jij graag zou willen wadlopen.
Het recept dat ik nu voor jullie heb gemaakt, komt door jullie tips! De meeste mensen gingen voor “iets met tonijn”, “puttanesca saus” en gnocchi. Ik besloot om daar een mix van te maken. De originele puttanesa saus wordt gemaakt met ansjovis, maar deze saus heb ik met tonijn gemaakt. Net een beetje anders dus, maar wel mega lekker! Ik vind vooral die Taggiasche olijven zo lekker.
Onder het recept zie je hoe je mee kunt doen met de win-actie! LET OP! Je kunt meedoen t/m zondag 11 oktober, dus wees er snel bij! Maandag 12 oktober maak ik de winnaar via DM bekend!
Gnocchi met tonijn, tomaat en Taggiasche olijven
Ingredients
- 2 blikken tonijn in water
- 2 tenen knoflook gepeld en gekneusd
- 2 sjalotten gepeld en fijngesneden
- 1 rode chilipeper fijngesneden en (optioneel)
- 250 g cherrytomaten gewassen en gehalveerd
- 650 g gnocchi
- Taggiasche olijven naar smaak en ontpit uit pot
- 400 g passata di pomodoro
- zout en peper naar smaak
- 1 el olijfolie om in te bakken
Om te garneren
- verse basilicum
- Parmezaanse kaas
Instructions
-
Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook, rode peper en sjalotsnippers in 2 à 3 minuten glazig.
-
Voeg de tomaten toe en laat ze 4 à 5 minuten zacht en gaar worden.
-
Breng intussen een pan met ruim water aan de kook, voeg de gnocchi toe en kook ze gaar volgens de instructies op de verpakking – als de gnocchi gaat drijven, is hij klaar.
-
Doe de olijven en de tomatensaus bij het sjalot-tomatenmengsel. Breng het geheel aan de kook en laat een paar minuten zachtjes koken op een laag vuur. Roer de uitgelekte tonijn erdoor en breng op smaak met zout en peper.
-
Giet de gnocchi af in een vergiet en roer ze voorzichtig door de tomatensaus. Verdeel de gnocchi over de borden, strooi de basilicumblaadjes erover en rasp er wat extra Parmezaanse kaas overheen. Heerlijk!
Wat kun je precies winnen?
- Je maakt kans op een dag wadlopen inclusief een verzorgd dag-arrangement voor 2 personen (t.w.v. 61,50 per persoon)
Hoe kun je meedoen?
- Vraag een vriendin/vriend/je moeder/ iemand om een recept met vis uit blik dat jij moet maken!
- Maak het recept (het liefst voor die andere persoon, zodat je het samen kunt eten, maar dat hoeft niet). Of maak voor elkaar een leuk recept met vis uit blik!
- Plaats een post op de socials en gebruik de hashtags #verruimjeblik en #askafriend. Vergeet ook @kuukskes en @Princes_nl niet te taggen zodat wij het kunnen zien.
- meedoen kan t/m 11 oktober 2020. Op maandag 12 oktober maak ik de winnaar via een DM bekend!