Deze maand staat in het teken van koken en bakken met minder suiker. Ik kreeg heerlijke producten toegestuurd van Albert Heijn. En dit keer heb ik een lekker recept voor je: een mugcake van havermout. En mugcakes had ik al super lang niet gemaakt. Ik was even vergeten dat dit zo’n eenvoudig recept is, zo klaar en heel voedzaam. En dit keer heb ik een variant voor je met cacao, amandelstiften en verse frambozen. Lekker!
Healthy Havermout Mugcake
calorieën (per portie): 311
vet (g): 27,6
koolhydraten (g): 190,6
eiwit (g): 52,3
Ingredients
- 3 el havermout
- 1 ei
- 1 tl cacaopoeder
- 2 el amandelmelk ongezoet
- 1 el honing
- verse frambozen om te garneren
- amandelstiften om te garneren
Instructions
-
Breek het ei in een mok of kommetje en meng deze, met alle andere ingrediënten (behalve de frambozen en amandelstiften) tot een beslagje.
-
Zet je mok of kom in de magnetron, 2 min op vol vermogen. Serveer de mugcake in je kopje, of stort hem op een bord en garneer hem met de frambozen en amandelstiften. Smakelijk!