Van dit weer krijg je toch onwijs veel zin in soep? Dit recept staat al sinds november 2015 op de blog en was een van de eerste gerechten die door een testpanel (mijn hockeyteam destijds) werd goedgekeurd. Een super leuk en simpel recept van Jamie Oliver. Hoe kan dat mis gaan?
De mensen die mij kennen weten dat ik een groot fan van Jamie ben. En deze zoete aardappel broccolisoep is echt heerlijk en kei gezond. De harissa geeft de soep nog wat extra pit. Ik ben zelf gek op koriander, dus daar heb ik de nieuwe versie mee gegarneerd. je zou eventueel ook wat verse muntblaadjes kunnen gebruiken. Maar ik ben gewoon team korrie, haha!
zoete aardappel broccolisoep met harissa van Jamie Oliver
Ingredients
- 1 el olijfolie
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 2 tenen knoflook gepeld en fijngehakt
- 500 gram zoete aardappel geschild en in grove blokjes van ca. 2 cm gesneden
- 750 ml groente bouillon van 1 blokje
- 1 broccoli
- harissa naar smaak
Om te garneren
- verse koriander
Instructions
-
Laat een pan heet worden op het vuur, doe de olie erin en fruit de uienringen zacht en glazig.
Bak nu de knoflook en de zoete aardappel even mee en voeg vervolgens de bouillon toe. -
Breng het mengsel aan de kook en laat het 15 minuten koken. De aardappelstukjes moeten zacht zijn.
Snijd de broccoli ondertussen in roosjes. De steel kun je, op het onderste kontje na, ook gewoon in kleine blokjes snijden. Die is namelijk ook eetbaar. Doe de blokjes steel als eerste in de pan en voeg daarna de roosjes erbij. Doe de deksel op de pan en laat de broccoli ca. 5 minuten meestomen. -
Doe het hele mengsel nu in de keukenmachine en mix alles tot een mooi, glad mengsel. Of pureer met een staafmixer.
-
Garneer de soep met de harissa (naar smaak) en de koriander
Heb je binnenkort een feestelijk diner? Dan is deze chocobombe van Jamie Oliver ook echt een aanrader!! Je kunt namelijk niet vroeg genoeg met kerst beginnen, haha!
Dit vind je vast ook lekker:
> quesadilla met zwarte bonen en spinazie
> pittig bonensoepje
> pompoensoep
Deze is super lekker, ik doe altijd iet meer aardappel en een liter bouillon, dan doe ik er n aardig stuk gebakken chorizo door voor ik t ga pureren, dan wordt t net wat pittiger
Hoi Marijke, Wat een suuuuper goed idee met die chorizo! Dat ga ik ook eens testen. zo lekker!