Speciaal voor iedereen die wel echt van héééle enge dingen houdt met Halloween, heb ik hier hele leuke mummies van (kip) knakworst met bladerdeeg. Super lekker als snack tussendoor of voor bij de soep. En deze engerds zijn ook nog eens leuk voor kinderen. Bijvoorbeeld als traktatie op een griezelfeestje.
Je kunt natuurlijk elke soort knakworst gebruiken die je wilt. Ik vind de kip knakworsten gewoon het lekkerst. Maar je kunt ook de gewone, of vegetarische knakworsten gebruiken.
knakworst mummies met bladerdeeg | HALLOWEEN
calorieën (per portie): 49
vet (g): 2,9
koolhydraten (g): 3,6
eiwit (g): 2
vezels (g): 0,1
Ingredients
- 10 kip knakworsten
- 2 vellen bladerdeeg
- 1 eiwit
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de worsten tot ca. halverwege doormidden en snijd ze vervolgens aan beide zijkanten in.
-
Maak van de plakken bladerdeeg dunne reepjes met een mes en wikkel ze op een lekker grove manier om de knakworstarmen en -benen heen. Het hoeft niet super netjes, want mummies mogen er best een beetje "wild" uitzien.
-
Leg de mummies op een bakplaat met bakpapier. Klop het ei en smeer de mummies ermee in, zodat het bladerdeeg mooi kan gaan glanzen.
-
Bak de knakworst mummies ongeveer 15 minuten, totdat het bladerdeeg mooi goudbruin is gekleurd.
GRU-WE-LIJK lekker… moehahahaha.
Super leuk recept, Kelsey! Ik wil ze maken voor de traktatie van mijn zoon. Maar als ik ze ’s avonds maak zouden ze dan de volgende ochtend nog lekker zijn? Of toch beetje zompig? Misschien dat ik er vanavond al een paar maak om te proberen. Maar als je ervaring hebt met hoe lang je ze kunt bewaren hoor ik het graag! Dankjewel! Groetjes, Saskia
Hoi Saskia, Je zou het best kunnen doen, want ze bakken mooi droog in de oven. Maar het lekkerst is wel de dag zelf. en eerlijk gezegd heb ik geen ervaring met het bewaren van de hapjes, want ze zijn eigenlijk altijd meteen op, haha!! wel een super leuk idee als traktatie :D. veel plezier met je zoon zijn verjaardag!