Af en toe vind ik het heerlijk om eens iets te koken wat ik niet zo vaak doe. Nou eet ik de laatste tijd weer veel kip. En ik weet nog dat ik bij de Bazar in Rotterdam wel eens gedroogd fruit bij mijn vlees kreeg. Ik moest erg wennen aan de smaak, maar eigenlijk is het super lekker. Dus nou dacht ik, dat ga ik ook eens proberen. En hier is het recept. Kippenstoof met abrikozen en pruimen. Super lekker.
kippenstoof met abrikozen, amandelen en pruimen
calorieën (per portie): 540
eiwit (g): 24,9
koolhydraten (g): 57,9
vezels (g): 8,6
vet (g): 21,3
Ingredients
- 400 g couscous
- 4 kippenbouten
- 100 g gedroogde abrikozen
- 100 g gedroogde pruimen
- 50 g blanke amandelen
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 el olijfolie
- 2 tl djahé gemberpoeder
- 1 tl djinten komijnpoeder
- 1 kaneelstokje
- 1 blokje kippenbouillon op 500 ml water
- 1 tl ketoembar korianderpoeder
- zout en peper naar smaak
Instructions
-
Verhit een braadpan met olijfolie en bak de kippenbouten ca. 7 minuten rondom bruin.
-
Voeg de knoflook, gember, komijn, kaneel, koriander, zout en peper toe en bak alles 3 minuten mee. Giet er 500 ml water en het bouillonblokje bij en stoof het gerecht 20 minuten.
-
Voeg na 20 minuten de pruimen, abrikozen en amandelen toe en stoof het geheel nog 10 minuten.
-
bereid intussen de couscous zoals op de verpakking staat beschreven.
-
Serveer de couscous met de kip en garneer eventueel met wat geroosterd sesamzaad voor extra smaak.