Vandaag heb ik weer een eenvoudig, maar super leuk hapje voor je, om te serveren bij de kerstborrel: komkommer met roomkaas. het hapje is niet moeilijk om te maken, maar staat we super feestelijk met een leuke prikker er in.
De prikkers heb ik gekocht bij de Hema, waar ze overigens dit jaar weer de meest fantastische kerstspullen verkopen.
Het recept voor deze komkommersnack is zo eenvoudig, dat ik er geen compleet recept voor uitschrijf, maar het even op de gemakkelijke manier doe.
wat heb je nodig voor ca. 16 komkommer hapjes?
- 1 komkommer
- 1 bakje bieslook roomkaas
- gezellige cocktail-prikkers
Snijd de komkommer in even dikke plakken. snijd het natte, zachte deel uit de komkommer, zodat je ringetjes krijg. Vul de ringetjes met bieslook roomkaas en zet ze rechtop in een bakje terug in de koelkast. Bij mij werd de roomkaas best zacht, waardoor hij uitliep. Door de plakjes weer even terug te zetten in koelkast wordt de roomkaas weer iets steviger.
Prik vlak voor het serveren de prikkers in de komkommerhapjes en geniet!
Klik hier voor nog meer leuke borreltips:
- Cocktail met rabarber, basilicum en Niemand Dry Gin
- Hummus met knoflook en rozemarijn
- geitenkaas balletjes met cranberries, pistache en bieslook