De reclame zegt het altijd al, maar ik vind het ook zelf echt. Kip is zo veelzijdig. En gekruide kip is echt het allerlekkerst. Maar ik probeer niet te veel zout te eten en ga daarom altijd op zoek naar een lekker recept, waarbij ik veel verschillende kruiden en specerijen moet gebruiken. Zo kwam ik bij een recept van Smulweb terecht, voor een heerlijke Indiase Kip kerrie. En het recept vond ik zo lekker, dat hij echt met jullie gedeeld moet worden!
De hele kippen waren uitverkocht op de markt, dus ik heb kippendijen gebruikt voor de Indiase kip kerrie en dat kan ook prima. In het originele recept zit ook koriander. Ik vind dat zelf echt super lekker, dus ik zou het erbij doen. Nou weet ik dat er ook heel veel mensen zijn die dit echt niet lekker vinden. Dan kun je de koriander gewoon weg laten. Ik gebruik als vervanger soms ook verse peterselie.
Kruidige Indiase Kip Kerrie
calorieën (per portie): 383
eiwit (g): 27,9
koolhydraten (g): 4,2
vezels (g): 1,1
vetten (g): 29,5
Ingredients
- 1 hele kip in stukken gesneden
- 3 el olijfolie
- 2 tl komijnzaad
- 2 laurierbladeren
- 1 rode ui fijngesneden
- 3 cm verse gember fijngesneden
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 rode peper fijngesneden
- 2 tl kurkuma
- 2 tl chilipoeder
- 1 tl korianderpoeder
- zout naar smaak
- water om te stoven
om te garneren
- 1 tl garam masala
- verse koriander naar smaak
Instructions
-
Doe de olie in de pan en bak de laurierbladeren en de komijnzaadjes tot de zaadjes gaan springen.
-
Voeg nu de fijngesneden ui, gember, knoflook en rode peper toe en bak deze mee tot het geheel lichtbruin van kleur wordt.
-
Voeg nu de kurkuma, chili- en korianderpoeder toe en bak het geheel tot de geuren goed vrijkomen. Doe dan de kip erbij en bedekt de stukken goed met het kruidenmengsel.
-
Doe zout (naar smaak) en het water in de pan en stoof de kip kerrie met de deksel op de pan voor 1 uur.
-
Garneer de kip met verse koriander en Garam masala. Super lekker!!