Laat oma maar thuis. Draadjesvlees maak je gewoon lekker zelf. Ik vond het onwijs spannend. Ik had het nog nooit gemaakt, en voor mijn eerste testpanel feest stond het op het menu. Heel het internet heb ik afgestruind naar het perfecte recept. Uiteindelijk heb ik van verschillende recepten wat tips en ingrediënten in één braadpan gegooid. Veel ingrediënten zijn in ieder recept toch hetzelfde. Het is daarom niet oma’s, maar Kuukskes’ draadjesvlees geworden. En daar ben ik behoorlijk trots op, want het draadjesvlees kreeg een mooie derde plek op de ranglijst van mijn lieve testpanel.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
– 900 gr sukadelappen of runderriblappen
– olijfolie
– 300 ml rode wijn
– 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr)
– 1 el bloem
– 250 ml runderbouillon (gemaakt van 1/2 blokje)
– 3 (rode) uien in halve ringen gesneden
– 2 laurierblaadjes
– 3 kruidnagels
– 2 gedroogde chilipepers
– 1 plak peperkoek/ ontbijtkoek
– 1/2 pot zilveruitjes
– snuf zout en peper
Verhit de pan met wat olijfolie en bak het vlees kort aan.
Schep het vlees uit de pan in een kom. Bak de uien in het achtergelaten braadvet. Ze mogen mooi zacht en glazig zijn.
Voeg nu de pepers en de tomatenpuree aan de uien toe en bak ze mee. Verwarm de bouillon en de wijn ondertussen in een klein pannetje.
Voeg het vlees ( met de vrijgekomen vleessappen) toe aan de uien en strooi de bloem erover. Bak de bloem kort aan. Schenk dan de bouillon erbij.
Breng het geheel aan de kook. Steek de kruidnagels in één van de laurierblaadjes en doe de blaadjes in de pan. Doordat je de kruidnagels in de blaadjes prikt, kun je ze op het einde makkelijk terug vinden.
Zet het vuur nu op de laagste stand en doe de deksel op de pan. Laat het vlees nu ca. 2,5 uur stoven.
Snijd de peperkoek in kleine blokjes. Voeg de koek en de zilveruitjes nu toe aan het mengsel. Laat dit geheel nog 1 uur verder stoven.
Klaar!! Super lekker om te eten met frietjes (van zoete aardappel), rijst, of gewoon lekker met flatbread.
Liefs,
#Kuukskes
en nu?
> Flatbread van maar twee ingrediënten
> Kuukskes’ eerste feestje
> steak sandwich met kruidensaus