Wil jij ook iets lekkers snoepen tijdens oud en nieuw, maar houd jij niet zo van die vette oliebollen uit de frituur? Dan zijn deze fruitige, kruidige kwark oliebollen echt iets voor jou. Gewoon uit de oven en de volgende dag ook nog eens kei lekker als ontbijt!
Eigenlijk zijn deze kwark oliebollen ook gewoon een soort broodjes, maar ze zijn wel echt net een stukje feestelijker en met wat poedersuiker en een sterretje erin geprikt, is het ect kei leuk (en lekker) om te serveren op de laatste dag van het jaar!
Maken dus!
Wat heb je nodig voor ca. 12 oliebollen?
– 150 g krenten
– 150 g magere kwark
– 2 tl kaneel
– 1 appel in kleine blokjes gesneden
– 250 g volkorenbloem
– 2 eieren
– 1 el olie
– 1 el bakpoeder
– een snuf zout
– poedersuiker voor de garnering
Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de krenten een kwartier in warm water.
Meng intussen de kwark, olie, eieren, het zout en bakpoeder in een kom.
Voeg hierna de appel, bloem en de uitgelekte krenten erbij. Mix alles tot een mooi beslag.
Verdeel het deeg met een lepel in twaalf gelijke porties over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de bollen in 20 minuten gaar en goudbruin.
Een oliebol zou natuurlijk geen oliebol zijn zonder een beetje poedersuiker. Strooi deze naar smaak over de bollen heen.
GELUKKIG NIEUWJAAR!!