Een tijdje geleden was ik in deĀ MarkthalĀ om lekkere dingen te halen en toen kwam ik bij Heerlijk & eerlijk, waar Kees mij wat vertelde over zwarte knoflook. Deze knoflook wordt in enkele weken gefermenteerd. Hierdoor gaan de suikers en aminozuren reageren die ervoor zorgen dat de knoflook zwart wordt. Maar niet alleen de kleur veranderd, ook de smaak is veel intenser en heeft zelfs iets weg van karamel. De scherpe smaak is weg.
Zwarte knoflook is laag in vet, rijk aan antioxidanten en je krijgt er Ā ook geen slechte adem van. Daarom is zwarte knoflook perfect om te gebruiken in gerechten!! Zoals in dit gerecht, een beetje gepikt van de website vanĀ zwarte knoflook.
Lamsrack met kruidenkorst en zwarte knoflook
Ingredients
- 2 lamsrack van ca. 4 koteletten
- 75 g broodkruimels
- 25 g verse peterselie fijngehakt
- 25 g verse tijm fijngehakt
- 25 g rozemarijn fijngehakt
- 6 teentjes zwarte knoflook
- 1/2 citroen de zest
- peper en zout naar smaak
- olijfolie
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de bakplaat alvast voor.
-
Mix alle ingrediƫnten, behalve de olie en de lamsrack in de keukenmachine tot een mooie rub. Voeg dan de olie toe zodat de rub gaat binden, en makkelijk aan te brengen is.
-
Haal de bakplaat voorzichtig uit de oven (die is heet) en wrijf de lamsrack een beetje in met olie. doe er aan beide kanten wat zout en peper op. Leg de racks op de bakplaat en besmeer de bovenkant met de knoflook- kruidenrub.
-
Rooster de racks ca. 15-20 minuten. Dit hangt af van hoe rood je het vlees wilt.
-
Laat het vlees even rusten. Snijd dan de het vlees in koteletten of serveer ze gewoon als racks. Heerlijk met gegrilde groenten en gebakken aardappeltjes.