SPON: De Albert Heijn heeft me deze maand uitgedaagd om Festivalfood te maken. Lekkere en feestelijke gerechten, die je gemakkelijk uit de hand kunt eten. Hiervan was de vraag of ik een variatie wilde bedenken op gevuld Libanees brood of op de kokosbollen uit de Allerhande. Ik liet jullie als lezers kiezen en een recept met Libanees brood was een duidelijke winnaar. De kokosbollen komen ook nog wel online, maar dit recept komt dus eerst. En dit keer heb ik Libanees brood gevuld met een vegetarische burger.
Libanees brood met vegetarische burger
calorieën (per portie): 412
vet (g): 7,7
koolhydraten: 68,9
eiwit (g): 13
vezels (g): 7
Ingredients
- 1 libanese wrap
- 1 groenteburger
- 75 g rauwkost Mexicaans (Albert Heijn)
- sriracha chilisaus naar smaak
- salsa verde El Jefe primo
- 1 bosui
- olijfolie om in te bakken
- 1 jalapeno peper in plakjes, om te garneren
Instructions
-
Verhit wat olie in een pan en bak de vegetarische burger goudbruin en gaar. Leg de wrap op een leuk bord of in een mandje (waardoor het meer een kommetje wordt) en verdeel de Mexicaanse rauwkost er vast over.
-
Snijd de burger, als hij gaar is in repen en verdeel deze over het Libanese brood. Snijd de bosui in ringetjes en de jalapeno in plakjes. Garneer de wrap met de uienringetjes en de peper, naar smaak.
-
Doe er lekker wat groene salsa en sriracha overheen, maar niet te veel. Anders wordt het echt te pittig. Tenzij je er van houdt natuurlijk!! Smakelijk!