Ik was voor deze Paasdagen nog niet klaar met het maken van broodsalades. En omdat het bij Pasen toch grotendeels om eieren gaat, naast het verhaal van Jezus natuurlijk (ja ik weet het. Lekker kort door de bocht), heb ik besloten om een lekker recept te delen om zelf eiersalade te maken. Ik vind het zelf wel super lekker als er in gerechten een beetje pit zit. En daarom is deze lichtpittige eiersalade nét een beetje anders.
Het brood dat ik trouwens heb gebruikt, is het papaya desembrood van besteldesembrood.nl. Super lekker om ook even te bestellen voor Pasen. Ze hebben namelijk nog veel meer lekkere smaken.
lichtpittige, zelfgemaakte eiersalade
Ingredients
- 6 eieren
- 1 el mayonaise
- 2 el Griekse Yoghurt
- 1 1/2 tl geroosterde paprikapoeder
- 1 1/2 tl kurkuma
- 1 witte ui gesnipperd
- 1 handje verse bieslook fijngehakt
- zout en peper
- 1 tl mosterd
Instructions
-
Kook de eieren hard. Ik kook ze zelf altijd 9 minuten in voorgekookt water (want de waterkoker gaat een stuk sneller dat een pan op het vuur). Zo blijven de dooiers mooi geel als ze afkoelen. Die grijze waas vind ik zo lelijk. Laat de eieren goed afkoelen
-
Snijd ondertussen de ui en de bieslook fijn. Meng alle ingrediënten (behalve de eieren) goed door elkaar tot een mooi, geel papje. Breng op smaak met zout en peper.
-
Als de eieren zijn afgekoeld, pel je ze en snijd je ze in kleine blokjes. Deze doe je bij het gele yoghurtmengsel en... klaar is je lichtpittige eiersalade. Een eitje toch? Smakelijk!!
voor nog meer dipjes en salade kijk je hier:
- tropische kip ananas salade
- sambal goreng tempeh – Indisch eten
- Pittige tonijnsalade met rode peper en limoen