5 december is zo’n dag, dat je eigenlijk niet al te moeilijk wil eten, omdat je ook nog lekker veel gaat snoepen. ten minste, ik kan me van pakjesavond altijd herinneren dat je iets simpels eet, omdat ik ’s avonds nog los ging op de pepernoten, taaitaai en speculaasjes! Meestal aten we soep, of iets anders makkelijks. En daarom heb ik hier een super lekker pizza voor je! Super gemakkelijk, maar toch een beeeetje luxe. Want hij ziet er wel super mooi uit.
Ik vind de combinatie van de peer met de geitenkaas echt super lekker! En de bacon maakt het echt helemaal af. Als bodem heb ik de courgettebodem van Magioni (no spon, heb er gewoon voor betaald) gebruikt. Die bodems vind ik zo lekker. En ik ben ook gek op de kleurtjes ervan!
Pizza met peer, geitenkaas en bacon
calorieën per portie: 935
eiwit (g): 38,7
koolhydraten (g): 108,2
vezels (g): 5,9
vet (g): 39,5
Ingredients
- 1 courgette pizzabodem van Magioni
- 30 g Bettine geitenkaas
- 1 peer in plakjes gesneden
- 20 g crème fraiche
- 3 takjes verse tijm
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 ei
- 4 plakjes bacon
- 1 el honing
- zout en (cayenne) peper
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
doe de crème fraiche, de fijngehakte knoflook, het ei en de blaadjes van twee takjes tijm in een kom en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
-
Leg ondertussen de pizzabodem op een bakplaat en besmeer hem met het mengsel. Verdeel nu de plakjes spek en peer over de pizza en brokkel de geitenkaas erover.
-
Besprenkel tot slot de pizza met de honing en de blaadjes van het derde takje tijm. Strooi, voor een beetje pit en kleur, tot slot nog een beetje cayennepeper over de peer heen.
-
Bak de pizza nu ca. 15 minuten in de oven, tot de bodem gaar is, het ei gestold en de geitenkaas mooi verkleurd is. Smakelijk!!
Zoek je nou nog meer inspiratie voor lekkere pizza-toppings? Kijk dan vooral ook even hier…