Deze mega lekkere, snelle en kleurrijke schotel met nacho's en gebakken tempeh is ideaal om je vrienden voor te schotelen. Eventueel ook als borrelhapje!

Dit recept bevat twee van de lekkerste ingrediënten ter wereld: nacho’s en tempeh. Ten minste, dat vind ik dan! Maar in dit gerecht komen ze ook echt goed tot hun recht, dus misschien is het daarom zo lekker. De mais en de jalapeno maken het gerecht lekker fris en de barbecuesaus maakt het gerecht echt helemaal af. Dit is echt een aanrader. En voor de vleesetende mannen onder ons.. je zult het vlees ECHT niet missen. Beloofd.

Je zou dit gerecht overigens  ook kunnen serveren als borrelhapje. Snijd de tempeh dan in kleinere blokjes en verdeel het eten niet over verschillende borden, maar op één grote schaal. Zo kan iedereen van dit heerlijke, kleurrijke maaltje genieten! Love it!!

De barbecuesaus is overigens optioneel, maar ik vind het echt een toevoeging. Het lijkt een beetje alsof je vega spare-ribes zonder botjes zit te eten.

Meatless Monday: Nacho's met gebakken tempeh en yoghurtsaus

Prep Time 10 minuten
Cook Time 15 minuten
Total Time 25 minuten
Servings 3
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 1 middelgrote rode, ingemaakte ui zie blog voor recept
  • 1 blok tempeh
  • 2 el olijfolie
  • 1 zak nacho's naturel
  • 1 klein blikje mais
  • 1 bosje verse koriander
  • 150 ml soja yoghurt
  • 1 verse jalapeno peper
  • verse munt
  • 4 el barbecuesaus optioneel, maar wel écht een aanrader
  • olijfolie om in te bakken

Instructions

  1. Als je al ingemaakte uien in de koelkast hebt staan, dan is dit gerecht echt zó klaar. Moet je deze nou nog maken? Dan staat er op de blog (een paar posts terug) een recept. Het kost je dan ongeveer een half uurtje langer om dit gerecht te maken. Misschien zelfs minder. Je kunt namelijk dit gerecht deels maken, terwijl de uien in het zuur liggen. Ideaal. Zo heb ik het namelijk ook gedaan!!

  2. Snijd de tempeh in de dunne plakken. Verhit wat olie in een pan en bak de plakken mooi goudbruin. 

  3. Haal intussen de mais uit het blik en laat het goed uitlekken. Doe de mais even apart in een kom. Hak de munt en koriander fijn en meng 3/4 deel hiervan door de yoghurt. Zo krijg je een mooie dressing. De rest van de kruiden kun je later gebruiken om te garneren. 

  4. Als de tempeh gaar is kun je het bord gaan opmaken. Scheur de zak chips open (dit is vrijwel de makkelijkste handeling van allemaal), leg wat chips op het bord en strooi er wat mais, uien en de groende kruiden over. Verdeel de barbecuesaus over de plakken tempeh.

  5. Het lekkerste is om een nacho te nemen, hier wat tempeh en groente op te doen en dan te dippen in de yoghurtdressing. Echt een feest. Smakelijk!!

About Post Author