Ik ben gek op kaasfondue. Nou is de winter echt de meest geschikte tijd van het jaar om lekker te kaasfonduen, mar helaas heeft niet iedereen om mij heen hier altijd zin in of tijd voor. Gelukkig is dit kleine recept en heel geschikt voor 2 personen als maaltijd, maar zeker ook leuk om als hapje op tafel te zetten.
En dan natuurlijk met een lekker glaasje wijn of een goed biertje. Op de manier wordt je eigen mini kaasfondue helemaal een feestje.
Mini Kaasfondue: Camembert uit de oven
Ingredients
- 1 camembert in een doosje LET OP! als het doosje gelijmd is, kan hij niet in de oven. Haal het doosje er dan af!
- 2 teentjes knoflook
- 1 el honing
- verse tijm en rozemarijn
- peper en zout
Om te dippen
- stokbrood
- broodstengels
- plakjes kipfilet
- rauwkost
Instructions
-
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd met een mesje kleine inkepingen in de bovenkant van de camembert.
-
Snijd de knoflook in plakjes en duw deze in de gleufjes. Stop met een mes ook kleine takjes tijm en blaadjes rozemarijn in de camembert en bedruppel met honing.
-
Strooi als laatste een beetje peper en zout over de kaas heen en zet de camembert ca. 15 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
-
Gebruik het brood of het andere lekkers om in de camembert te dippen.
Zoek je nog meer leuke fondue tips met kaas? Klik dan vooral even op de knop hieronder…
Dit is trouwens ook een kei leuk gerechtje om bij de camembert uit de oven te serveren…