Een paar weken geleden was er in Den Bosch een kleine, maar super leuke Aziatische markt. Ik ben daar compleet losgegaan met eten (denk aan cendol, babi pangang spek, nasi rames etc), maar ik bleef daardoor ook een beetje hangen in het Aziatisch koken. Ik had zeekraal gekocht, maar wist even niet zo goed wat ik ermee moest maken. Ik had zin in bami, dus al snel kwam dit recept eigenlijk op mijn pad. Ik had nog nooit eerder geprobeerd om zeekraal te combineren met bami, maar het is echt verrassend lekker! Daarbij is alles lekker als er kippendijfilet doorheen zit.
Wat heb je nodig voor ongeveer 4 personen?
– 400 g noedels of eiermie
– 400 g kippendijfilet
– 2 tenen knoflook
– 4 el sojasaus
– 1 el sesamzaad (optioneel)
– 2 tl sambal oelek
– 2 el sesamolie
– 200 g shiitakes
– 200 g kastanjechampignons
– 200 g zeekraal
– olie om in te bakken
– komkommer
Eventueel wat emping om te garneren. Of andere kroepoek als je niet van emping houdt.
Snijd de paddenstoelen in plakjes. Hak de knoflook fijn. Maak een marinade van de knoflook, sambal en sojasaus. Meng de marinade door de kippendijfilets en laat het een half uur intrekken.
Bereid de noedels zoals op de verpakking staat beschreven.
Verhit de olie in de pan en leg de kippendijen erin. Bak de kippendijen 6 minuten en voeg dan de paddenstoelen en de zeekraal toe. Bak deze 5 minuten mee. Voeg nu de gekookte noedels toe en bak deze samen met de kip en de groenten nog 5 minuten mee. Controleer wel goed of de kip echt gaar is.
Garneer de noedels eventueel met wat sesamzaadjes en serveer direct met wat plakjes gesneden komkommer op het bord met de emping.
Selamat makan.
Liefs,
#Kuukskes