Deze ontbijtcake met havermout heb ik tijdens de BFIT bootcamp XXL gemaakt en samen met de vegan snickers, was dit recept toch ook wel goed in trek. Ik ben gek op brood en cake met vruchten en havermout en dit is er weer sowieso een die niet mag ontbreken op Kuukskes. En daarom heb ik hier het recept voor je opgeschreven.
ontbijtcake met vijgen en cranberries
Calorieën per portie: 217
eiwit: 5,7 gram
koolhydraten: 28,9 gram
vezels: 4,1 gram
vetten: 8,4 gram
Ingredients
- 3 eieren
- 200 gram havermout
- 300 gram (100% pure) appelmoes
- 2 tl bakpoeder
- 1 el kaneelpoeder
- 115 gram gemengde noten ongebrand en ongezouten
- 100 gram gedroogde cranberries
- 150 gram gedroogde vijgen in stukjes gesneden
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met
bakpapier. -
Klop de eieren los en voeg de havermout, de appelmoes, het
bakpoeder, de kaneel en wat zout toe. Meng het geheel goed. Hak de gemengde noten en roer deze met de cranberries en gedroogde vijgen door het beslag. -
Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer
45 minuten gaar in het midden van de oven. Laat de cake helemaal afkoelen, voor
je hem uit de vorm haalt. -
TIP: Je kunt de cake in de vriezer wel tot 3 maanden
bewaren. Snijd hem van te voren al in plakken, zodat je iedere keer een portie
uit de vriezer kunt pakken.
Voor nog meer lekker ontbijtjes kijk je hier…