Het is binnenkort weer Pasen en daar horen natuurlijk leuke en lekkere recepten bij. Deze paastaart is echt helemaal perfect voor bij de koffie, of tijdens je paasbrunch. Ik ben normaal gesproken niet echt mega fan van advocaat, maar in deze taart is het echt super lekker.
Ik heb voor dit recept bij de Lidl gele bokkenpootjes gekocht uit het paasassortiment, maar je kunt natuurlijk ook gewone bokkenpotjes gebruiken. Daarbij heb ik bij boerderij de Santspuy een fles huisgemaakte advocaat gekocht, dus die maakte de taart wel extra lekker. Deze taart wil je nu meteen eten! Ik ben in ieder geval echt fan. En mijn familie trouwens ook, want die hebben hem mee voorgeproefd!
Paastaart met advocaat en bokkenpootjes
calorieën per portie: 483
eiwit: 4,8 gram
koolhydraten: 43,8 gram
vezels: 1 gram
vetten: 29,4 gram
Ingredients
- 1 pak (paas) bokkenpootjes ca. 16 stuks
- 500 ml slagroom
- 1 pak bastognekoeken
- 200 ml advocaat
- 60 g roomboter
- 2 zakjes klopfix
- 1 tl vanille extract
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 tl agar agar of 7 velletjes gelatine
om te garneren
- paaseitjes
- advocaat naar smaak
- bokkenpootjes zie instructies.
Instructions
-
Stamp de bastognekoekjes fijn. smelt boter in een pannetje en voeg de koekkruimels hier aan toe. Haal de pan van het vuur, meng het geheel goed door elkaar en doe het in een springvorm. Verdeel het mengsel goed over de bodem en druk het aan met een lepel. Zet de bodem in de koelkast.
-
Klop de slagroom met de klopfix en de vanillesuiker.
-
Maak bijna alle advocaat warm in een pannetje (let op, NIET LATEN KOKEN). Bewaar een beetje voor de garnering. Doe het vanille extract bij de advocaat en voeg hier ook de agar agar aan toe (als je velletjes gelatine gebruikt met je die vooraf in een kommetje water laten weken tot ze zacht zijn).
-
als de agar agar is opgelost haal je de pan van het vuur en laat je het mengsel afkoelen. Als je de advocaat op een platte schaal of een plat bord schenkt, koelt hij sneller af.
-
Voeg nu de advocaat met een spatel toe aan de slagroom en schep alles voorzichtig door elkaar.
-
Haal nu de bodem uit de koelkast en besmeer de bodem met de helft van het slagroommengsel.
-
leg 3/4 van de bokkenpootjes verspreid over het mengsel. Verdeel ze goed.
-
Schep de rest van de slagroom hier overheen en strijk de bovenkant een beetje glad, zodat de taart mooi egaal wordt. Zet de taart nu minimaal 4 uur in de koelkast, om hem op te laten stijven.
-
Garneer de taart met de rest van de bokkenpootjes, de paaseitjes en het laatste beetje advocaat. Geniet ervan!!
Wil je nou liever een paastaart maken zonder alcohol? Dan moet je deze taart eens proberen. Dit is een recept van vorig jaar en zeker zo lekker…!