Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik mijn eerste vlamtosti probeerde. Dat was in de kantine van Kwekkelstijn, het zwembad in Rosmalen. Ik vond dat zó lekker. Een paar jaar later at ik voor het eerst vlammetjes. Ook al zo’n feest. Dat pittige gehakt is zo mega lekker.
Daarom heb ik eindelijk eens geprobeerd om zelf een vlamtosti te maken. Maar wel op mijn manier. Met bijvoorbeeld kipgehakt, omdat ik dat het lekkerst vind. Normaal gesproken gebruik ik bij gerechten altijd sambal oelek, maar die was op. Ik heb daarom sambal peteh gebruikt. Dat was super lekker. Dus je kunt gewoon elke sambal gebruiken die je zou willen. Ook leuk om bij een borrel te serveren in kleinere stukjes. Geniet ervan!
Pittige vlamtosti met kipgehakt
Ingredients
- 150 g kipgehakt
- 100 g geraspte kaas jong belegen
- 2 afbak panini's
- 1/2 rode paprika fijngesneden
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 2 el sambal (oelek)
- 1 tl verse gember geraspt
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- peper en zout
- olie om in te bakken
Instructions
-
Verhit wat olijfolie in de pan en fruit het fijngesnipperde uitje en de gesneden knoflook aan. Voeg nu de gember en de paprikapoeder toe en bak die kort mee. Nu gaat het gehakt erbij. Breng op smaak met de sambal, wat zout en peper. Let op. In sambal zit al veel zout. Ik heb zelf alleen peper gebruikt, maar je moet het zelf even proeven wat je lekker vindt.
-
Als het gehakt een beetje rul wordt, doe je de fijngesneden paprika erbij. Als het gehakt gaar is, haal je de pan van het vuur.
-
Snijd de paninibroodjes doormidden. Leg op een kant wat geraspte kaas. Doe nu een deel van het gehakt erop en strooi er nog wat geraspte kaas overheen. Leg de andere helft van het broodje erop. Herhaal dit bij het tweede broodje. Bak de tosti nu ca. 5 minuten in de oven of in een contact grill. Ik heb ze in de oven bereid omdat ik geen grill heb. Warm serveren met evt. ketchup! Smakelijk