quiche met pompoen, spinazie en gorgonzola
Deze heerlijke pompoen quiche zit boordevol met lekkere, kleurrijke groenten. De gorgonzola zorg voor de pittige smaak. Heerlijk met dit koude weer!

Vandaag ga ik voor een lekkere hartige taart: pompoen quiche. Deze taart is helemaal vegetarisch en zit boordevol groenten! Deze gezonde ingrediënten maken de quiche ontzettend kleurrijk en de gorgonzola zorgt voor de pit! En ideaal, want je stopt het gerecht in de oven en daar wordt het “harde werk” verricht. Ik ben echt gek op quiche! En makkelijke recepten ;).

Het enige wat je nodig hebt voor de pompoen quiche is wat voorbereiding en geduld. Ik vind dat wel fijn, want zodra alles in de oven staat, heb ik gelijk de tijd om af te wassen (Nee.. ik heb geen vaatwasser, jank jank), mijn was op te hangen en mijn lessen voor te bereiden. Ideaal gerecht.

quiche met pompoen, spinazie en gorgonzola

Quiche met pompoen, spinazie en gorgonzola

Ingredients

  • 1 rol vers hartige taartdeeg
  • 1 kleine (fles) pompoen ontpit en in stukje gesneden. (als de pompoen niet bio is, ook schillen)
  • 2 rode uien
  • 3 tenen verse knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 1 zak verse spinazie
  • 125 ml kookroom
  • 4 eieren
  • 100 g (milde) gorgonzola
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de pompoen doormidden (als de pompoen biologisch is, hoef je hem niet te schillen, thank god)  en lepel de pitten eruit. Snijd de pompoen in kleine blokjes van ongeveer 2 centimeter. Pel de rode uien en snijd ze ieder in 6 parten. Laat de knoflooktenen in hun schilletje zitten, en kneus ze een beetje. Leg de pompoen, uien, knoflook en tijm op een bakplaat en schenk er wat pompoenpitolie (of olijfolie) overheen. Meng het geheel goed door elkaar en zorg dat de olie mooi verdeeld is over de pompoenblokjes. Rooster de pompoen ca 20-25 minuten tot de pompoen mooi goudbruin is.

  2. Verdeel ondertussen de blaadjes hartige taartdeeg over een quichebodem en bak de spinazie in een pan met een beetje olie. Het is belangrijk dat de spinazie goed slinkt. Als de spinazie geslonken is, laat je hem even goed uitlekken in een zeef. Druk het vocht er ook nog even uit met een lepel. Doe de spinazie terug in de pan. Haal de de bakplaat uit de oven, ris de tijm van de takjes, gooi de takjes weg en doe de rest van het mengsel, behalve de knoflook bij de spinazie in de pan. Meng het geheel goed door elkaar. Doe wel voorzichtig met de pompoen.

  3. Knijp de knoflooktenen uit in een kommetje en voeg de slagroom en eieren erbij. Klop het mengsel goed door elkaar en breng het op smaak met zout en peper. Snijd de gorgonzola in kleine blokjes. Verdeel de helft van de kaas over de bodem van de quichevorm. Doe het pompoenmengsel erbij en verdeel het mengsel goed. Schenk het eiermengsel over de pompoen. Zorg ervoor dat hij niet overstroomd (dat gebeurde mij wel), want in de oven rijst de pompoen quiche nog. Verdeel de rest van de gorgonzola over de taart en zet de taart voorzichtig in de oven.

  4. Bak de pompoen quiche ongeveer 30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is. Heerlijk bij een frisse salade.

SONY DSC

About Post Author