Ieder jaar rond deze tijd loop ik het liefst iedere dag langs de Starbucks, omdat mijn favoriete coffee special er dan is: de Pumpkin Spice Latte. Een heerlijk, kruidige latte waarin al het moois van de herfst te proeven is. Alleen iedere dag naar de Starbucks is niet goed voor de lijn en de portemonnee.
Gelukkig is dit drankje thuis ook prima zelf te maken. Zo kan je toch iedere dag genieten van een heerlijke, herfstachtige Pumpkin Spice Latte.
Pumpkin spice Latte
Ingredients
- 1 el pompoenpuree recept staat ook op de blog
- 1 tl pumpkin pie spices of koek- en speculaaskruiden
- 200 ml (haver)melk
- 1/2 tl gula djawa of rietsuiker. Ik vind gula djawa net wat lekkerder.
- 1 tl vanille-extract
- 1 doppio espresso
Om te garneren
- pompoenpitten
- slagroom
- geraspte chocolade
- pumpkin pie spices
Instructions
-
Doe de melk met de pompoenpuree en pumpkin pie spices in een pannetje en verwarm het mengsel op middelhoog vuur. Voeg nu het vanille-extract en de suiker toe. Zorg ervoor dat de melk goed heet is.
-
Schenk de warme espresso bij het melkmengsel en roer alles goed door. Als de koffie goed heet is schenk hem dan in een mooi hittebestendig glas (zo kun je de koffie goed zien, dat is leuk!!) of mok en garneer deze met slagroom, geraspte chocolade, pompoenpitten en eventueel wat pumpkin pie spices.
Dat ga ik in de vakantie proberen!
Ziet er zo lekker uit!