Hartige taarten vind ik onwijs lekker. Je kunt eindeloos variëren met verschillende soorten groenten, kazen, vis en vlees. Nou waren toevallig de garnalen en de zalm in de aanbieding bij mijn supermarkt. Ik kon alleen niet kiezen wat ik wilde eten, dus ik nam het allebei mee. Ik ging mijn diepvries lijstje even af (Ja, ik heb tegenwoordig een diepvries.. zo fijn), en zag dat ik nog wat velletjes hartige taartdeeg had. Dus het werd een quiche.
Deze quiche bevat niet veel ingrediënten en is eenvoudig om te maken. Ik ben alleen nog wel op zoek naar de ultieme tip om uien en prei te snijden, want ik heb nog altijd last van intense jankbuien bij het snijden van die verrekte dingen. Voor een oplossing van dit probleem heb ik echter het wiel nog niet uitgevonden.
Maar genoeg over mijn ui-snijd problemen, terug naar de quiche.
Wat heb je nodig voor ca. 4 personen?
– 5 plakjes hartige taartdeeg
– 2 stronken prei
– 1 rode ui
– 150 gr zalmfilet
– 100 gr grijze garnalen
– een snuf zout en peper
– een rode chilipeper (optioneel)
– 150 ml kookroom
– 2 eieren
– dille (naar smaak)
– olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de stronken prei (ik snijd ze altijd open over het midden, zodat je hem makkelijk schoon krijgt) en snijd ze in ringen. Snijd de rode ui fijnen snijd de rode peper in ringetjes (haal eventueel de pitjes eruit). Verhit een pan met wat olijfolie en fruit de prei, ui en peper aan tot ze zacht en glazig zijn.
Snijd ondertussen de zalm in kleine stukjes. Vet de quichevorm een beetje in met bakingspray of wat olijfolie en verdeel er de velletjes hartige taartdeeg over. Verdeel het prei-mengsel over de bodem en voeg daarna de garnalen en de zalm erbij.
Klop de kookroom en de eieren op. Voeg de dille, het zout en de peper toe en meng het geheel goed door elkaar. Schenk de room nu over de vulling van de quiche. Zorg dat alles goed verdeeld is en niet overloopt.
Bak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar, tot hij mooi goudbruin is. Hij is in principe geschikt voor 4 personen, maar ik heb stiekem anderhalf stuk gegeten omdat hij zo lekker was, haha! Geniet er van!
liefs,
#Kuukskes
Gebruik ik gerookte zalm filet of verse zalm aan ,t stuk ??
Hoi Willeke, sorry je reactie was er tussendoor geschoten!! kan allebei!
Hoi,
Dit zeer lekkere gerecht heb ik een paar weken geleden gemaakt. Het was echt verrukkelijk!
Nu wil ik het ook maken voor mijn buren, maar ze houden niet van zalm. Wat kan ik als alternatief daarvoor gebruiken?
Groetjes Hans
Hoi Hans, Wat leuk om te horen zeg! Oeeh, je zou kabeljauw kunnen gebruiken? Of forelfilet? Dat vind ik ook lekker! Ik hoor graag of het is gelukt :D!!
Groetjes, Kelsey
Hoi Kelsey,
Ik heb spekjes gebruikt en ze vonden het heerlijk!
Binnenkort ga ik hem weer maken voor een vriendin, maar dan wel met zalm.
Groetjes,
Hans
Wat een goed idee!! Spek is altijd goed 😉
Ik ga de taart vrijdag maken!!
Voor het ui-prei- snij probleem. Afzuigkap op de hoogste stand aan en daar onder snijden. Ik was ook een ui-snij jankerd maar nu vaak geen probleem of in ieder geval een stuk minder. Succes!! 😉😫🧅