winterdrank: alcoholvrije Glühwein
Glühwein is een echte winterdrank, die je op elke kerstmarkt tegenkomt en super goed verwarmt. En deze alcoholvrije Glühwein is lekker voor (bijna) iedereen

Ik hou van Glühwein. Het is lekker warm, maar vooral ook echt heel gezellig. Of je het nou in Düsseldorf uit een gezellig mok drinkt, of op de kerstmarkt uit een papieren beker, het maakt niet uit. Het hoort er gewoon bij. Maar ik probeer sinds afgelopen jaar ook echt wel te letten op hoeveel alcohol ik drink. Ik hou nog steeds van een stevige borrel op z’n tijd, maar ik ben ook echt op zoek naar alternatieven. Daarbij ken ik heel veel mensen die (momenteel) geen alcohol mogen of kunnen drinken. En daarom heb ik vandaag een recept voor je, om alcoholvrije Glühwein te maken.

winterdrank: alcoholvrije Glühwein
winterdrank: alcoholvrije Glühwein
winterdrank: alcoholvrije Glühwein

Je kunt druivensap namelijk heel goed verwarmen. En met de juiste winterse specerijen, een beetje suiker en ander fruit, krijg je een perfecte, winterse drank, die ervoor zorgt dat jij van binnen en buiten helemaal opwarmt. Deze alcoholvrije Glühwein is echt top.

winterdrank: alcoholvrije Glühwein
winterdrank: alcoholvrije Glühwein

Winters Feest: Alcoholvrije Glühwein

Course Drinks
Keyword alcoholvrij, Glühwein, winterdrank
Prep Time 10 minuten
Cook Time 15 minuten
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

  • 1 liter druivensap
  • 2 el bruine rietsuiker
  • 3 kaneelstokjes
  • 2 steranijs
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 groene appel in gehalveerd en in schijfjes gesneden
  • 1 sinaasappel het sap en de zest
  • 1 citroen het sap en de zest

Om te garneren:

  • verse cranberry's
  • appelschijfjes
  • sinaasappelschijfjes
  • kaneelstokjes
  • steranijs

Instructions

  1. Was de citrusvruchten en de appel. Haal met een dunschiller
    de zest van de citroen en sinaasappel. Het witte deel is bitter en dat wil je
    niet in je Glühwein. Snijd de sinaasappel en citroen doormidden (die ga je zo
    uitpersen) en snijd de appel in partjes en vervolgens in dunne schijfjes.

  2. Zet een pan op het vuur en breng het druivensap met de
    specerijen, suiker en appelschijfjes aan de kook. Pers de citrusvruchten boven
    de pan uit (let op de pitjes). Roer regelmatig door.

  3. Als het geheel kookt, zet je het vuur lager en laat je het
    geheel nog 5 minuten doorpruttelen, tot 
    de suiker helemaal is opgelost en het hele huis lekker ruikt.

  4. Schenk de alcoholvrije Glühwein in een mok of theeglas en
    garneer voor het serveren eventueel met wat cranberry’s, specerijen of andere
    vruchten. Geniet ervan!

winterdrank: alcoholvrije Glühwein

Heb jij na deze alcoholvrije Glühwein zin gekregen in nog meer lekkere (winter)drankjes? Kijk dan even hier

About Post Author