Zo nu en dan komt er een super leuke samenwerking op mijn pad en deze keer is dat met Santa Maria. Santa Maria lanceert een nieuwe productlijn: Next Mex. De lijn bestaat uit drie verschillende kruidenpasta’s, drie verschillende salsa’s en mini tortilla’s. Met deze producten maak je next level taco’s. Om dit te vieren volgde ik met mijn zusje een online taco party met andere bloggers en Chickslovefood. Ook werd ik uitgedaagd om zelf een recept te maken met de nieuwe producten. Ik maakte de Next Mex taco’s met zoete aardappel, vegan gehakt en zwarte bonen.
Ik had op Instagram een recept voorbij zien komen om zelf vegan gehakt te maken en OH MY GOD!! Dit is zoooo lekker.. haha!! Ik was zo trots op mijn creatie dat ik bijna alles had opgegeten. Ik gebruikte voor dit recept de Next Mex Beef Taco Kruidenpast. Al deze kruidenpasta’s zijn vega(n)proof, dus dat kon gewoon. Maar je kunt natuurlijk ook een andere variant proberen. Mix & match, combineer en creëer en breng jouw taco’s naar een next level. Nou dat is dus bij mij gelukt!
Giveaway
Maar dat is niet alles. Ik mag vanwege de lancering van de nieuwe productlijn 3 toffe goed gevulde Next Mex pakketten weggeven onder mijn volgers.
Wat kun je precies winnen?
- Je maakt kans op 1 van de 3 goed gevulde Santa Maria Next Mex pakketten
Wat moet je ervoor doen?
- Volg @santamarianl en @kuukskes op Instagram en/of Facebook.
- Like de post van de win-actie
- Laat in een reactie weten waarom jij zo’n heerlijk Next Mex pakket wil winnen!
- Je kunt het hele weekend meedoen met de win-actie. A.s. maandag maak ik de winnaar bekend.
Ben je nou sowieso benieuwd naar de nieuwe Next Mex lijn van Santa Maria? Je vindt de producten in het schap van de Jumbo en Albert Heijn.
Wat heb je nodig voor dit recept? (3-4 personen)
- Een pak Santa Maria Tortilla Corn & Wheat
- Een pakje Santa Maria Beef Taco Kruidenpasta
- Een flesje Santa Maria Taqueria of Peach & Chili Salsa
- 400 g kastanje champignons
- 100 g walnoten
- 200 g ui (gepeld en gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (gepeld en fijngehakt)
- 1 tl paprikapoeder
- 1 klein blikje zwarte bonen
- 3-4 handjes verse spinazie
- 400 g zoete aardappel (geschild en in blokjes gesneden)
- 4 el (plantaardige) yoghurt
- Olie om in te baken
- Zout en peper
Om te garneren
- Verse koriander
Verhit wat olie in een pan en bak de blokjes zoete aardappel ca. 20 minuten tot ze gaar zijn en mooi verkleurd. Breng ze op smaak met wat het paprikapoeder, zout en peper.
Snijd ondertussen de champignons in stukken en doe deze met de walnoten in de keukenmachines. Vermaal het geheel tot het eruit ziet als geruld gehakt. Ik kreeg dat voor elkaar door de machine een paar keer flink te pulsen.
Verhit in een koekenpan ook wat olie en bak de ui- en knoflooksnippers aan. Voeg het champignon- walnootmengsel toe en bak het geheel aan. Voeg na 5 minuten de Santa Maria Beef Taco Kruidenpasta toe. Het ziet er nu gewoon echt uit als een gehaktsaus, haha! Roer aan het einde de zwarte bonen door het mengsel heen.
Doe de (plantaardige) yoghurt in een schaaltje en meng met de salsa. TIP: wil je de salsa liever iets pittiger? Gebruik dan de Tomatillo Salsa, Dat is de groene.
Verwarm de tortilla’s kort zoals op de verpakking staat beschreven. Serveer de warme taco met een handje verse spinazie, een schep zoete aardappelblokjes, het vegan gehakt en het salsamengsel. Garneer eventueel met wat verse koriander. Ik leg die altijd apart, want niet iedereen houdt ervan (iets met zeepsmaak en zo.. ik begrijp het niet, love korrie).
Heerlijk!!!