Het is weer even geleden dat ik een recept heb geplaatst voor een lekker bananenbrood. Ik had er weer eens zin in, maar vond wel dat hij een beetje feestelijker moest zijn voor de feestdagen. En daarom heb ik dit keer een lekker recept voor een bananenbrood met gedroogde cranberry’s en pecannoten. Super lekker en helemaal top voor de kerst.
Ik had vorig jaar een leuke siliconen bakvorm op de kop getikt, in de vorm van de ster. Dat maakt dit bananenbrood met cranberry’s natuurlijk helemaaaaal geschikt voor de kerst. Maar natuurlijk kun je ook gewoon een spring- of cakevorm gebruiken.
Het basisrecept voor dit bananenbrood is eigenlijk ook wel gezond. Ik heb er voor de feestelijkheid wat poedersuiker overheen gestrooid, maar dit kun je gewoon weglaten. Of niet. Met kerst mag het van mij namelijk best een beetje “sneeuwen”.
En de cranberry’s zijn sowieso een hele lekkere toevoeging. De friszure smaak van veenbessen combineren goed met de zoete banaan!
Bananenbrood met gedroogde cranberry’s
Ingredients
- 4 rijpe bananen
- 150 g amandelmeel
- 3 eieren
- een snuf zout
- 75 g gedroogde cranberry's
- 50 g pecannoten in stukjes gehakt.
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 3 tl pakpoeder
- bakingspray
Om te garneren:
- poedersuiker
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 170 graden. Pureer drie bananen in de keukenmachine tot een papje. Klop in een kom de eieren los met het zout en voeg de andere ingrediënten toe. Maak er een mooi glad mengsel van en giet het beslag dan in een cakevorm. Snijd de vierde banaan in plakjes en verdeel die over het beslag.
-
Zet de vorm in de oven en laat het brood 45 garen tot hij mooi goudbruin is.
-
Garneer het bananenbrood eventueel met poedersuiker voor je hem serveert. Je kunt het brood zowel warm als koud eten.
-
TIP: vries het bananenbrood in porties in. Zo kun je het langer bewaren.
Voor nog meer lekkere bananenbrood recepten, klik je hier…