Een kaasplank is heerlijk, maar soms is het ook leuk om een beetje extra te variëren met kaasjes die al bekend voor je zijn. Zo kun je met sommige kaassoorten meerdere kanten op. En ik vind het allemaal even lekker. Gesmolten, gegratineerd, gegrild, gebakken, in blokjes of gefrituurd, het maakt me niets uit. En daarom heb ik dit keer een lekker recept voor je. Camembert uit de oven met abrikozen en pistache.
Fruit gaat sowieso heel goed samen met kaas. Ik bedoel de vijgen in kruidige port die op de blog staan en de bier- vijgencompote zijn super lekker om bij de borrel te serveren. Maar bij dit recept is het fruit met de camembert meegebakken. Heerlijk. Super eenvoudig, maar het effect is top! Eigenlijk is deze gebakken camembert een mini- kaasfondue 2.0 voor bij de borrel. Een echte “Glamembert”, haha!
Het idee voor deze topping kwam uit het kerstmagazine van de Zuivelhoeve. Ik heb hem wel aangepast en bereid hem op een andere manier.
camembert uit de oven met abrikozen, pistache en pecannoten
Ingredients
- 1 hele camembert
- 50 gram gedroogde abrikozen in stukjes gesneden
- 100 gram abrikozenjam
- 1 handje pistache en/of pecannoten fijngehakt
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de camembert uit de verpakking en doe hem in een klein ovenschaaltje.
-
Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Verwarm de abrikozenjam in een klein pannetje, tot de warm en dunner is. Haal de pan van het vuur en roer de abrikozenstukjes en fijngehakte pistache- en pecannoten door de jam.
-
schep het abrikozen- notenmengsel over de camembert heen en bak de glamembert ca. 15 minuten in de oven tot de binnenkant van de kaas is gesmolten.
-
Serveer de camembert uit de oven warm. Ben je op een borrel en blijft de kaas wat langer op tafel? Houd hem dan warm op een kleine rechaud.
Voor nog meer camember uit de oven, klik je hier…