Mijn favoriete guilty pleasure is bamisoep of noedels. Als ik door de toko loop, kan ik zo genieten van de volle rekken met allerlei soorten noedels die verkocht worden. Het is kei slecht, I know. Veel zout en weinig voedingsstoffen. Maar een keertje bami op z’n tijd mag best. En dan het liefst met een lekker stukje vlees of vis erbij. Maar deze keer kies ik voor een vegetarische variant. Noedels met vegetarische ketjap balletjes.
Ketjap is zo’n fijne smaakmaker. Sowieso zijn Aziatische smaken in dit huis favoriet. Maar wat deze ketjap balletjes extra lekker maakt, is de eetlepel pindakaas die ik erdoorheen heb gedaan. Het geeft de saus wat extra dikte en extra smaak. Love it!
Het is maar een klein receptje en kei eenvoudig, maar daar word ik eigenlijk altijd het meest blij van! Echt comfortfood.
Vegetarische ketjap balletjes met noedels
Ingredients
- 1 pak vegetarische balletjes ca. 12 stuks
- 50 ml ketjap manis
- 1 el pindakaas met (grove) stukjes pinda
- 1 el sambal oelek
- 1/2 citroen het sap ervan
- 50 ml water
- 150 gram eiermie of instant noodles.
- olie om in te bakken
Om te garneren
- 1 lente-ui
- gebakken uitjes
- snoeptomaatjes
Instructions
-
Doe de ketjap, pindakaas, sambal, het citroensap
en het water in een kom. Roer het mengsel door elkaar tot een mooie saus. -
Verhit wat olie in de pan en bak de balletjes
zoals op de verpakking staat beschreven. Voeg na 5 minuten de saus toe, meng de
balletjes goed door de saus en laat het geheel op een laag vuur even verder
garen tot de saus mooi dik wordt. -
Kook intussen de noedels zoals op de verpakking
beschreven staat. -
Snijd de lente-ui in ringetjes en de tomaten in
partjes. -
Doe de noedels in een kom, serveer met de
ketjap balletjes, tomaten, lente-ui en gebakken uitjes. Kei lekker!
Vond je dit een leuk recept? Dan zul je hier ook heel blij van worden (niet vega, maar wel echt de moeite waard!).
Dit was erg lekker!
Wat leuk om te horen! Dankjewel 😀