Dit soepje zit boordevol groenten en is onwijs lekker! Ik bedoel pesto en kaas zijn toch wel en van mijn favoriete smaakmakers en maken deze soep een waaaaar feestje. Ik raakte geïnspireerd door de blog Made By Ellen, waar ik een soortgelijke soep had gevonden. Ik heb deze bloemkool- preisoep wel aangepast naar eigen smaak.
Een lekker pittig soepje, waar je iedereen blij mee maakt. Ideaal voor op 5 december. Makkelijk en super lekker.
Bloemkool- preisoep met basilicum pesto
Ingredients
- 1 bloemkool in grove stukken gesneden
- 1 prei schoongemaakt en in ringen gesneden
- 1 courgette in grove stukken gesneden
- 1 ui gepeld en in grove stukken gesneden
- 3 tenen knoflook gepeld en in stukken gesneden
- 1,5 liter groentebouillon van 1-2 blokjes (naar smaak)
- een handje verse basilicum
- olijfolie om in te bakken
- zout en peper naar smaak
Om te garneren:
- basilicum pesto vers of uit een potje
- Parmezaans kaas geraspt
- pijnboompitten geroosterd
Instructions
-
Zet een soeppan op het vuur en verhit er olijfolie in. Fruit de knoflook en ui in de olie en voeg na 5 minuten de prei, bloemkool en courgette toe. Bak de groenten tot ze goudbruin kleuren.
-
Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 15 minuten op een laag vuur verder garen.
-
Haal de pan van het vuur en voeg de basilicum toe. Pureer de bloemkool- preisoep met een staafmixer tot een glad geheel. De soep is wat stevig. Als je daar niet zo van houdt, voeg dan een beetje water toe. Ik vind zelf zo'n dikke soep altijd heel lekker, haha! Breng de soep eventueel nog verder op smaak met wat zout en peper.
-
Serveer de soep warm en garneer met een lepeltje (verse) pesto, wat Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten. Heerlijk!!
Voor nog meer lekker soep recepten, klik je hier…