Deze groentesoep zit boordevol met vitamines en is superlekker als het wat kouder weer. Ik vind vooral de shiitakes erin erg lekker. Paddenstoelen zijn sowieso lekker in soep, maar shiitakes geven deze soep echt dat beetje extra. Ik maak niet zo heel vaak heldere soepen, maar ik ben blij met dit recept.
rijkgevulde groentesoep met shiitake
Ingredients
- 1,5 l water
- 1 doosje shiitake
- 1 middelgrote aardappel
- 1 kleine bloemkool
- 1 witte ui
- 1 prei
- 1 winterpeen
- 100 g sperziebonen
- 1 handje verse bladselderij
- 2 blokjes groentebouillon
- zwarte peper
Instructions
-
Maak de aardappel en de groenten schoon. Snijd de aardappel in blokjes van ca. 1 cm, de shiitake en winterpeen in (halve) plakjes, de ui en prei in halve ringen en de bloemkool en sperziebonen in stukjes. Hak de bladselderij fijn.
-
Bak in een klein pannetje met wat olie de shiitake ongeveer 5 min. aan op een middelhoog vuur.
-
Breng in een soeppan het water met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg de groenten (ook de shiitake) toe aan de bouillon, breng het geheel nog eens aan de kook en kook de groentesoep ongeveer 12 minuten op middelhoog vuur.
-
Breng de groentesoep op smaak met peper en klaar.
-
TIP: Het is ook lekker om er eventueel wat soepballetjes heen te doen, maar zo vult de soep ook al behoorlijk goed.
Voor nog meer gerechten met paddenstoelen kijk je even hier:
- Gevulde portobello met mozarella en pesto
- Vegetarische Champignonsoep met Tripel Kannunik
- Portobello Burger (glutenvrij)
- Gnocchi met paddenstoelen en Brunehaut Witbier