Bij Valentijnsdag hoort natuurlijk een romantisch gerecht. Wat is er dan romantischer dan het slurpen aan spaghetti (of papardelle, want de spaghetti was op)? Niets toch.. Nou kan ik het niet echt weten, want ik ben niet echt een fan van Valentijnsdag en ik deel liever mijn eten niet, maar de pasta smaakt in ieder geval heerlijk, dus mij hoor je sowieso niet klagen! Het is een eenvoudig gerecht en zeker geen culinair hoogstandje, maar lekker is het wel! En redelijk gezond! En snel!! Dus mocht je op het laatste moment nog de ware vinden, dan schudt je dit zo even uit je mouw!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
– 300 gr mager rundergehakt
– 1 bosje verse basilicum
– een snuf zout en peper
– 1/2 tl chilivlokken
– 1 beschuit
– een blik tomatenblokjes
– een handje (gekleurde) snoeptomaatjes
– 1 teen knoflook
– 250 gr (verse) pasta (voor de slurpromantiek ga je voor de spaghetti, papardelle of tagliatelle)
– olijfolie
– Parmezaanse kaas
Hak de basilicum fijn en doe ongeveer 1/2 deel in een mengkom. Voeg de chilivlokken, het verkuimelde beschuit, het zout en peper toe naar smaak en het gehakt toe. Meng alles goed door elkaar en rol er ca. 10 balletjes van. Schenk wat olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes mooi goudbruin.
Snijd intussen de knoflook fijn en de tomaatjes door midden. Als de balletjes gaar zijn voeg je de tomatenblokjes, de rest van de basilicum, de knoflook, wat zout en peper en de tomaatjes toe. Laat het geheel even sudderen.
Kook een liter water en doe dit met de verse pasta in de pan. Kook de pasta beetgaar (kijk op de verpakking).
Verdeel de pasta nu over één of twee borden (hangt van de romantiek af) en schenk de gehaktballetjes en saus eroverheen. Rasp er wat Parmezaanse kaas overheen en garneer de pasta met een blaadje basilicum.
Heerlijk!! Helemaal klaar voor de “bella notte”
Liefs,
#Kuukskes