Als het koud weer is, wil ik het liefst 3 keer per dag warm eten. Nou heb ik niet altijd de tijd om een uitgebreide start van de dag te maken, maar zo af en toe en dan vooral in het weekend, pak ik lekker uit. En in de decemberperiode zijn de lekkere dingen voor het oprapen (letterlijk en figuurlijk). En daarom heb ik hier een lekker recept voor een Sinterklaas rijstpudding met pepernoten. En dan natuurlijk wel de chocoladepepernoten, want die vind ik echt het lekkerst.
Ik eet rijst eigenlijk zelden als ontbijt en ik vind de rijstpudding uit de winkel eigenlijk altijd net te zoet. Daarom leek het me leuk om dit eens zelf te maken en het is eigenlijk echt super simpel, haha! Ik ga hier zeker wat vaker leuke recepten mee plaatsen, want het is echt ideaal.
Ik vind pepernoten bakken trouwens ook super lekker om te doen. Ik probeer ieder jaar wel iets nieuws uit. Gewone pepernoten zijn natuurlijk eenvoudig, maar pepernoten bakken die vrij van suiker, gluten, of met chocolade zijn, dat is ook eens leuk. Ben jij zelf ook nog op zoek naar leuke inspiratie voor pepernoten? Kijk dan eens op de website van Jumbo over pepernoten bakken. Daar kun je handige tips en tricks vinden.
Maar voor nu, terug naar de Sinterklaas rijstpudding. Dit recept is bedoeld voor 2 personen. Een ideaal ontbijt voor een herfstachtige zondagmorgen, of als je later op de dag nog gaat sporten. Of beter nog, gaat decembershoppen.
Sinterklaas rijstpudding met pepernoten
Ingredients
- 100 g risottorijst
- 500 ml amandelmelk
- 1 vanillestokje of 1 tl vanille extract
- 2 el koek- en speculaaskruiden
- 1 tl rietsuiker
Om te garneren:
- 1 banaan in plakjes gesneden
- 1 handje chocolade pepernoten in grove stukken gehakt
- kokosrasp naar smaak
- 1 el kokosolie
Instructions
Zo maak je dit heerlijke Sinterklaas rijstontbijt:
-
Snijd het vanillestokje open en doe deze met de amandelmelk
en de rijst in een pan. Breng het geheel aan de kook en roer het mengsel
regelmatig door tot het wat is ingedikt. Let erop dat de rijst niet aankoekt, want
het kan ineens hard gaan. Voeg eventueel steeds een beetje melk of water toe, als het iets te hard gaat. -
Als de pap is ingedikt, zet je het vuur op een lager pitje.
Haal het vanillestokje uit de pan en roer de koek- en speculaaskruiden en de
suiker (naar smaak) door de rijstpudding heen. -
Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en smelt wat
kokosolie. Snijd de banaan in plakjes en bak de plakjes banaan met wat
kokosrasp in de pan met olie, tot ze goudbruin zijn. Hak de chocolade
pepernoten in grove stukken. -
Serveer de Sinterklaas rijstpudding in een kom met de
plakjes banaan, de grof gehakte pepernoten en wat kokosrasp. Eventueel wat
extra chocolade maakt het helemaaaaal feestelijk!
Vind jij al die zoetigheid van sinterklaas ook zo lekker, maar probeer je juist een beetje op de lijn te letten? Dan heb ik nog een aantal heerlijke recepten voor je op de blog staan. Wat denk je bijvoorbeeld van speltpepernoten of een suiker- en glutenvrije gevulde speculaas? Heel eenvoudig en onwijs lekker.
Deze blog is een samenwerking met Jumbo.