Ik kom super graag op de markt en had een kilo pruimen gehaald. Ze waren echter nog wat stevig een beetje zuur, dus ik vond ze niet echt super om zo te eten. Daarom besloot ik om er een cake van te maken. En die is echt super lekker. Het is wel een beetje een gekke cake. Er zitten gaten in omdat die pruimen slinken tijdens het bakken, dus ik vind hem wat onhandig snijden. Maar deze pruimencake is echt super smeuïg en lekker zoet. I love dit recept.
Smeuïge pruimencake met verse pruimen
Ingredients
- 1 kg pruimen
- 150 g roomboter gesmolten
- 3 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 g rietsuiker
- 150 ml melk
- 275 g bloem gezeefd
- 1 zakje bakpoeder
- bakingspray om de vorm in te vetten
Instructions
-
Verwarm de oven op 180 graden. Was de pruimen, snijd ze in de lengte doormidden en haal de pit eruit. Smelt intussen de boter in een klein pannetje.
-
Let op: dit beslag kun je beter mixen met een garde. Mix de eieren, de suiker en vanillesuiker in een kom tot een schuimig mengsel. Zeef de bloem en meng deze, met het bakpoeder door het ei- mengsel. Schep en roer de gesmolten boter en de melk door het mengsel tot een dik beslag.
-
Vet een cakevorm in met bakingspray en giet het beslag in de vorm. Duw zoveel mogelijk pruimen met de snijkant in de cake. Ik hield anderhalve pruim over en die heb ik zo opgesnoept, haha. Strooi er nog een beetje rietsuiker overheen.
-
Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar in het midden van de oven. Bij mij ging de bovenkant best hard, dus ik heb er halverwege aluminiumfolie overheen gedaan. Maar dat verschilt waarschijnlijk per oven.
-
Laat de cake afkoelen op een rooster. Heerlijk!
Wat een lekkere cake. Ik krijg er gelijk zin in!
Ook ik had een kilo pruimen, heb zelfs 2 lagen pruimen in het beslag geduwd, maar ik blijf zitten met 16 halve pruimen die ik met geen mogelijkheid meer in het bakblik krijg 😉
De cake staat nu in de oven, ben benieuwd!
Groet, Monique
oeeeh, lekker! Was hij goed gelukt? 😀
Overigens vergeet ik te zeggen dat ik in plaats van melk creme fraiche heb gebruikt, die moest op. Beviel prima!
De cake was heerlijk! Hij was zo op haha. Ik ga je recept nu nogmaals maken, met net als de vorige keer een handvol walnoten erin 😉
aaah dat klinkt heerlijk!! Fijn om te horen! 😀 Stuur de volgende keer een foto op. Ik vind het altijd super leuk om de resultaten te zien 😀