Ik had weer eens zin om een kwartktaart te maken, die super geschikt is als ontbijt. Maar ik had dus alles in huis gehaald, behalve havermout. Want zoiets heb ik altijd in huis. Nou, niet dus. Ik had geen havermout in huis, dus ik was de sjaak. Gelukkig had ik nog 10 speculaasjes in een pakje, dus ik besloot om de taart iets minder gezond te maken, maar wel echt méga lekker. Dus deze taart is niet per se gezond, maar wel super lekker. En heel geschikt om bijvoorbeeld te maken voor je lieve mama op Moederdag.
Super simpele kwarktaart met rode vruchten
Ingredients
- 1 bak Optimel Griekse yoghurt kers of een andere kwark of yoghurt
- 6 g agar agar of 10 blaadjes gelatine
- 10 kleine speculaasjes
- 6 medjool dadels ontpit
- vers fruit om te garneren
Instructions
-
Doe de speculaasjes met de dadels in de keukenmachine en maal ze helemaal fijn. Schud vervolgens het koekkruim over de bodem van een kleine springvorm (die van mij is 20 cm doosnede) en verdeel het kruim gelijkmatig over de bodem. Druk goed aan met een lepel.
-
Verwarm ondertussen de yoghurt in een klein pannetje. Let op: de yoghurt moet niet gaan koken. Alleen verwarmen. Voeg vervolgens de agar agar toe en meng het er goed doorheen. Als je gelatine gebruikt, moet je die natuurlijk eerst wellen in koud water. Daarom vind ik agar agar zo handig. Daarbij is agar agar plantaardig en dus goed te gebruiken bij vegan recepten.
-
Schenk nu de yoghurt over de taartbodem heen en garneer de taart met verse vruchten. Laat de taart nu zeker 3 uur opstijven in de ijskast. Geniet ervan!