In het weekend vind ik het heerlijk om lekker te borrelen met vrienden. Het liefst op een terras, zodat je lekker mensen kan kijken. Maar soms is het ook gewoon lekker om thuis in de tuin te borrelen en lang te tafelen met ja favoriete mensen om je heen. Een lekker biertje, een goed glas wijn en snaaacks.
Ik vind het altijd leuk om een lekkere borrelplank te maken, maar soms is het ook leuk om een extra feestelijk hapje op tafel te zetten, zoals deze zeewier snacks met gemarineerde zalm.
Voor dit recept gebruik ik de tempura zeewiersnacks. Ik haal ze meestal bij de toko, maar je kan ze tegenwoordig ook vinden bij het borrelschap van de Albert Heijn (geen spon hoor, die koop ik gewoon zelf). Je hebt ze in verschillende smaken. Ik ga meestal voor naturel of wasabi met iets meer pit. Ik eet de zeewier snacks soms ook gewoon als chips, want ze zijn gewoon echt kei lekker, maar met deze gemarineerde zalm is het wel extra lekker en leuk als hapje.
Zeewier snacks met gemarineerde zalm
Ingredients
- 1 pakje/zakje tempura zeewier snacks
- 250 g zalm sushi kwaliteit
- 2 tl sojasaus zout
- 2 el limoensap
- 1 tl geraspte gember (evt. uit een potje)
- 1 lente ui fijngesneden
- 1 lombok zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
Om te garneren
- 1 takje verse koriander
Instructions
-
Zorg dat de zalm op kamertemperatuur is. Haal de zaadlijsten uit de lombok (Spaanse peper) en snijd de peper en lente ui fijn.
-
Maak een dressing van de sojasaus, het limoensap en de geraspte gember. Voeg de rode peper en ui toe.
-
Snijd de zalm in kleine blokjes en marineer deze kort in de dressing.
-
Schep op iedere zeewier snack een beetje van de zalm en garneer met een blaadje koriander.
-
Smakelijk!
Wil je nog meer lekkere dingen maken? Kijk dan vooral nog even bij de rest van mijn recepten.
ps Heb jij iets van mij gemaakt? Ik vind het kei leuk om dat terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram of Facebook via #kuukskes of tag mij in je berichten.