Deze cocktail heb ik gepikt van de website van SAYAH, een heerlijke spekkoeklikeur. Sayah is een zoete likeur waarin je de smaken van kaneel, kruidnagel, kardemom en nootmuskaat terug proeft.
Om hem zo los te drinken vind ik hem zelf altijd te zoet, maar dit drankje is wel super lekker om te verwerken in gerechten of cocktails.
Dit zomerse drankje is heerlijk voor als het warm is, maar als aperitief bij je kerstdiner is hij ook zeer geschikt.
Wat heb je nodig voor een cocktail?
– 35 ml SAYAH spekkoeklikeur
– Ginger Ale
– schijfje limoen
– verse muntblaadjes
– 2 lychees
– ijsblokjes
Vul een groot wijnglas met een aantal ijsblokjes. Schenk de SAYAH in het glas. Knijp de limoen voorzichtig uit, en doe het schijfje en de muntblaadjes in het glas. Vul het glas aan met Ginger Ale. Roer het mengsel voorzichtig door elkaar. Prik de lychees aan een prikkertje en leg de prikker en een takje munt in het glas.
Een echte Aziatische dorstlesser!