Brr.. dit herfstachtige weer.. het vraagt echt om griepjes, verkoudheden en op de bank met een dekentje. Ik heb het zo snel koud hè.. en toen ik nog op school werkte, pikte ik IEDER griepje mee.. vreselijk. Het liefst eet ik 3 keer per dag soep op de grieperige dagen! En ik heb onlangs toch iets ontdekt via een vriend van me.. je wil het! Pastina doet wonderen!
Deze troostende soep wordt ook wel ‘Italiaanse penicilline’ genoemd. Het wordt kennelijk al generaties lang door mama’s en nonna’s gemaakt voor hun zieken kinderen. En terecht, want deze soep verwarmd niet alleen je lijf, maar ook je I-love-kaas-hart. Een super eenvoudig recept en zelfs makkelijk te maken als je je dus niet zo fit voelt. Kippensoep 2.0. De pastina zelf is trouwens de pasta die voor deze soep wordt gebruikt. Het is een van de kleinste pasta soorten en ik heb hem voor dit recept vervangen door orzo, omdat ik dat toevallig gewoon in huis had!
Hieronder in ieder geval het recept voor de Italiaanse penicilline, pastina.. Een super fijn en lekker gerecht, ook om iemand mee te verrassen als je een bordje over hebt!
Pastina, Italiaanse penicilline
Ingredients
- 1 pot kippenbouillon
- 1 liter water
- 4 stengels bleekselderij in blokjes gesneden
- 2 winterpenen geschild en in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook gepeld en gesneden
- 1 grote ui gepeld in gesneden
- 200 g pastina of orzo zoals in dit recept
- 1 ei geklutst
- 1 klontje boter
- 30 g Parmezaanse kaas geraspt
Om te serveren:
- zwarte peper gemalen
- 20 g Parmezaanse kaas geraspt
Instructions
-
Meng de kippenbouillon en het water in een soeppan en zet op middelhoog vuur.
-
Voeg de gepelde en gesneden groenten toe en breng aan de kook. Als het geheel kookt, dek je de pan gedeeltelijk af en laat je de soep ca. 30 minuten koken op middelhoog vuur.
-
Zet het vuur uit en pureer het geheel met een staafmixer.
-
Voeg de pastina of de orzo aan de bouillon toe en kook tot de pasta gaar is.
-
Zet het vuur uit en laat je ei in de soep vallen. Roer direct en goed, totdat je sliertjes ei in je soep ziet.
-
Voeg de boter en de geraspte kaas toe en roer alles goed door.
-
Serveer de soep met wat extra gestrooide kaas en gemalen zwarte peper! Geniet van de soep en beterschap!
Voor nog veel meer lekkere, winterse soepjes kijk je natuurlijk even hier… zoals deze heerlijke dumpling soep met Ha Kau dumplings.